Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Juselius teki historian ensimmäisen sähköisen puukaupan

  • Esa Kurki

Lappeenrantalainen Antti Juselius sai kunnian olla ensimmäinen Pohjois-Karjalassa metsää omistava, joka on tehnyt sähköisen puukaupan.

Juselius on ostanut Kesälahdelta kaksi metsäpalstaa ja tuorein ostos on alkukesältä. Tuomas Kiljunen Metsä Groupista ehdotti, että päätehakkuukuviosta voisi tehdä kaupan sähköisesti, ja Juseliuksen mukaan homma hoitui ilman ongelmia.

- Varmaan tulee tehtyä toistekin sähköistä puukauppaa, kehitys kehittyy tälläkin puolella koko ajan. Myös Metsäverkon sähköinen metsäsuunnitelma on todella toimiva, kun sitä voi muokata itsekin, metsänomistaja kehuu.

Juselius epäilee, ettei nettikauppa mene läpi vanhemmille metsänomistajapolville, jotka edellyttävät aina mustaa valkoiselle ja nimet paperiin kaupanteon vahvistukseksi.

- En itsekään tekisi puukauppaa henkilöiden kanssa, joita en tunne ja joita en ole ollenkaan nähnyt. Vanha kaupantekotapa tulee pitämään varmaan pintansa vielä pitkään.

38-vuotias Juselius toimii leipätyökseen palomiehenä Lappeenrannassa, mutta sivutöinään hän ajaa myös puutavararekkaa. Rekkaa hän on ajanut vuodesta 1997 lähtien.

Metsänhoitotyöt Juselius aikoo hoidella vanhempiensa ja appivanhempiensa avustuksella. Ensi keväänä odottaa vajaan kolmen hehtaarin koivunistutusurakka.

- Tarkoitus olisi ostaa lisää metsätiloja, jos vaan sopivia sattuu kohdalle, metsänomistaja sanoo.

Lue lisää puukaupasta tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa