Torstai, 24.1.2019 
Senja
Talous

Joensuussa maan pätevimmät kiinteistönvälittäjät

  • Esa Kurki
  • Arkistokuva

Joensuussa on viimeisimmän otantatutkimuksen mukaan 54 kiinteistöalalla toimivaa myyntineuvottelijaa. Heistä jo 74 prosentilla on LKV-tutkinto.

Koko maassa oli laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus välittäjäkunnasta syyskuun alussa 60,5 prosenttia. Joensuun ohella Kouvolassa ja Porissa löytyy LKV-tutkinto noin 70 prosentilta välittäjistä.

Alhaisimpaan pätevyystasoon lukeutuvat Hämeenlinna ja Rovaniemi, joissa 40 prosenttia toimistoista jää vielä pätevyysvaatimusten alapuolelle. Pätevyyteen edellytetään kohennusta koko maassa kaikkiaan yli 200 kiinteistönvälitystoimipaikassa.

Välitysliikelaki vaatii, että ensi vuoden alusta alkaen jokaisen suomalaisen kiinteistönvälitystoimipisteen myyntihenkilökunnasta vähintään puolella tulee olla LKV-kokeessa osoitettu ammattipätevyys. Joensuun 14 välitystoimipisteestä jää tällä hetkellä vain yksi alle tason.

Vertailu perustuu Effortia Oy:n tekemään laatuvertailuun. Vertailussa on mukana yhteensä 171 paikkakuntaa ja lähes 5 000 alalla toimivaa myyntineuvottelijaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa