Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Talous

Surakan baarissa liikuteltu baaritiskiä - Jessica Simpson saa pian seuraa

  • Arttu Koistinen

Joensuun Taitokorttelissa sijaitseva Surakan baari on ollut tällä viikolla suljettuna. ”Teemme remonttia”, ravintolan oveen kiinnitetyssä lapussa kerrotaan. Baarin ovet ovat olleet kiinni maanantaista asti ja ne avataan keskiviikon alkuiltaan mennessä.

Sisällä on siirretty baaritiskiä, Surakan baarin toinen omistaja Riina Seppänen valottaa. Ajatuksena on ollut päästää ”talon komein takka” oikeuksiinsa baaritiskin takaa.

- Kun ravintolaa lähdettiin alun perin avaamaan, yksi vaihtoehto oli sijoittaa baaritiski lähemmäs logistisia paikkoja. Nyt otimme ajatuksen uudestaan vesille ja päätimme vapauttaa baarihuoneen isoksi tilaksi, Seppänen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Surakan baari etsi hiljattain lehti-ilmoituksella vanhoja kalusteita. Miksi?

- Sisutimme entisen kesähuoneen mummolaksi. Löysimme vanhan pirttipöytäsarjan ja räsymattoa, Seppänen sanoo.

Seppäsen mukaan Surakan baari laajentaa ruokatarjontaansa lokakuun puolivälin tienoilla. Baariin sorvataan pubiruokamainen ruokalista, jolta voi tilata syötävää iltaisin maanantaista lauantaihin. Ruokalistasta vastaa Surakan baarin toinen yrittäjä Antti Gavrilov.

Surakan baarin asiakas voi muistaa ristiriitaisia tunteita herättävän Jessica Simpson -taulun, jossa nainen on istunnolla pytyllä. Seppäsen mukaan taulun maalannut Jan Strand pitää Surakan baarissa näyttelyä kuukauden päivät 9. lokakuuta alkaen.

- En usko, että Strandin muutkaan teokset ovat hirmu kesyjä.

Ravintola juhlii kaksivuotista taivaltaan ja syntymäpäiväänsä 9. lokakuuta. Juhlien teemana on Speakeasy, 1920-luvun hämyinen jazz-klubi. Swingi-Surakka, Seppänen maalailee ja kertoo viimeisen kahden vuoden olleen hieno seikkailu.

- Surakan baari on otettu tosi hyvin vastaan Joensuussa. Olemme tuoneet kaupungin ravintolatarjontaan jotain erilaista. Vuonna 1850 rakennettu Surakan talo on yksi kaupungin vanhimmista säilyneistä taloista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Kuvagalleria