Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Talous

Outokummun Seutu muuttuu yksipäiväiseksi

  • Karjalainen
Outokummun ja Polvijärven paikallislehti Outokummun Seutu ilmestyy vuoden 2016 alusta ainoastaan torstaisin.

Lehden muuttamisella yksipäiväiseksi turvataan paikallislehden kannattavuutta myös tulevaisuudessa. Ilmestysmispäivämuutoksen taustalla on ennen muuta lehden jakelun merkittävä kallistuminen viime vuosina.

-  Sanomalehtien ilmestymistiheyteen ovat vaikuttaneet aina myös ilmoitusasiakkaiden tarpeet. Outokummussa ja Polvijärvellä maanantain lehti ei ole enää ollut entiseen tapaan houkutteleva vaihtoehto, päätoimittaja Esa Nevalainen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maanantain lehden painaminen jo perjantaina on tarkoittanut sisällössä sitä, että viikonvaihteen tapahtumien uutisointi on jäänyt joka tapauksessa lehden torstaisin ilmestyneisiin numeroihin. Myös lukijapalautteessa torstain lehti on koettu selvästi tärkeämmäksi kuin lehden maanantain numero.

Lehti haluaa olla yksipäiväisenäkin sisällöltään tärkein paikallisen tiedon kanava outokumpulaisille ja polvijärveläisille.

Outokummun Seutu aikoo jatkossa muuttaa verkkolehden sisältöä palvelemaan myös nopeampaa uutisrytmiä ja tuo verkkolehteen uutisia sekä sisältöä myös paperilehden ulkopuolelta. Painettu paikallislehti ja sen maksullinen näköislehtiversio säilyvät kuitenkin edelleen pääkanavana Outokummun Seudulle.

Outokummun Seudun tarkistettu levikki vuodelta 2014 on 3 919 kappaletta.

Outokummun Seutua kustantaa Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy. Yhtiö kustantaa myös Enon ja Kontiolahden paikallislehteä Pielisjokiseutua. Yhtiö on osa Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj -konsernia niin kuin Sanomalehti Karjalainen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi