Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Talous

Designia ja kakkuja - kauppahalliin avautuu pop up -kauppa

  • Heli Pottonen
Raisa Kuronen-Sorvari pitää käsissään sokerimassakoristetta, Noora Hattunen tarjotinta, jonka kuosin hän on suunnitellut. Raisa Kuronen-Sorvari pitää käsissään sokerimassakoristetta, Noora Hattunen tarjotinta, jonka kuosin hän on suunnitellut.

Monet yrittäjät ovat lähteneet tai lähdössä Joensuun kauppahallista, mutta syntyy halliin vielä uuttakin toimintaa. Joensuulaiset yrittäjät Raisa Kuronen-Sorvari (kuvassa vas.) ja Noora Hattunen pitävät kauppahallissa lokakuun ajan yhteistä pop up -myymälää.

Hattunen, 32, myy Zirpus Design -yrityksensä tuotteita eli muun muassa tarjottimia, julisteita, muistivihkoja, leikkuulautoja ja postikortteja, joita koristavat hänen suunnittelemansa värikkäät kuosit.

- Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa, Hattunen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hattunen on koulutukseltaan taiteen maisteri, jolla on myös lavasterakentajan ja muotoilijan tutkinnot.

Kuronen-Sorvari, 36, myy Kakkusorvari-kotileipomonsa tuotteita. Perjantaina esillä oli kakun päälle tarkoitettuja sokerimassakoristeita ja tulossa on myös piparkakkutaloja.

Kuronen-Sorvari on erikoistunut fantasiakakkuihin. Valmiita kakkuja myymälässä ei ole, mutta siellä voi selata fantasiakakkuja esittelevää vihkoa ja tehdä tilauksen. Kuronen-Sorvarin käsissä on syntynyt muun muassa erehdyttävästi aidon hampurilaisen näköinen kakku.

Kuronen-Sorvari opiskelee parhaillaan kondiittoriksi. Aiemmilta koulutuksiltaan hän on kiinteistötalousinsinööri ja muotoilija.

Pop up -myymälän avajaisia vietetään lauantaina.

Idea pop up -kaupasta syntyi, kun Noora Hattunen näki kauppahallissa tyhjiä tiloja. Hän päätti kysyä ystäväänsä mukaan.

- Kauppahalli tunnetaan huonosti, vaikka tämähän on Joensuun parhaalla paikalla.

Nyt yrittäjäystävykset kypsyttelevät ajatusta mahdollisuudesta perustaa kenties ensi vuonna isompi, usean pienen yrittäjän yhteinen pop up -myymälä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi