Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Pohjois-Karjalan vienti selvästi koko maata parempaa

  • Jani Leinonen

Tuoreiden vientitilastojen mukaan Pohjois-Karjalan teollisuuden vienti vetää selvästi koko maata paremmin. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puolikkaalla Pohjois-Karjalan vienti oli hieman plussalla (0,6 prosenttia), kun koko maan osalta vienti oli järkyttävässä 4,6 prosentin pudotuksessa. Alkuvuoden lukuja verrataan vuoden 2014 alkupuolikkaaseen.

- Pohjoiskarjalaisten yritysten myönteinen kehitys näkyy erityisesti metalli- ja muoviteollisuudessa.  Muovituotteiden vienti oli huimassa lähes 14 prosentin kasvussa, mikä on erittäin kova luku, kertoo aluekehityspäällikkö Jarno Turunen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Myös metalliteollisuudessa maakunta kuroi eroa muuhun maahan. Pohjois-Karjalan vienti kasvoi 3,8 prosenttia, kun koko maassa jäätiin miinukselle peräti 12,5 prosenttia.

- Erityisesti turvallisuuteen ja siihen liittyvän teknologian markkinat ovat kovassa kasvussa. On hienoa, että maakunnassa on tällä alalla maailmanluokan osaamista. Suomen tilannetta on surkuteltu paljon. Pohjois-Karjala on nyt hyvien yritysten ansiosta onnistunut uimaan sinnikkäästi vastavirtaan valtakunnan kehitystä. Rukkasia ei kannata laittaa naulaan, vaan etsiä nauloille uutta käyttöä, Turunen päättää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi