Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Uusi laite voi tuoda jopa kolmanneksen polttoainesäästön

  • Esa Kurki

Joensuussa liikuttiin hallituksen kärkihankkeiden ytimessä, kun Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja VTT:n ForestEnergy2020-tutkimusohjelma piti vuosiseminaariaan. Ensi vuonna päättyvä ohjelma on vienyt tutkimustietoa kentälle yrityksiin ja luonut siten edellytyksiä biotalouden kasvulle.

Kesla Oyj esitteli vielä koekäytössä olevaa hybridihakkuriaan, jolla voidaan yltää jopa kolmanneksen polttoaineen säästöön metsähakkeen teossa. Hakkeen valmistuksen ja käytön kannattavuutta saadaan parannettua olennaisesti maakunnassa kehitetyllä, laatuaan maailman ensimmäisellä hakkurilla.

Hybridissä yhdistyvät polttomoottori ja sähkömoottori, minkä ansiosta hakkurissa voidaan käyttää noin 50 prosenttia tavallista pienempää dieselmoottoria. Dieselmoottoria voidaan käyttää suurimman osan ajasta optimikierroksilla tehon ja polttoaineen kulutuksen suhteen. Generaattori muuttaa dieselmoottorin energian sähkömoottoria pyörittäväksi sähköksi.

Pienempi moottori merkitsee myös vähäisempiä päästöjä ja hukkaenergiaa ja pienempää painoa, jolloin myös siirtoajossa kuluu vähemmän polttoainetta.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta