Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Metsäluonnonhoidon hankehaku käynnistyi

  • Karjalainen
Aihekuva Aihekuva
Metsäkeskus käynnistää ensimmäisen uuden Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisen luonnonhoitohankkeiden hankehaun 12. lokakuuta 2015.

Luonnonhoitohanketyöt voivat sisältää esimerkiksi elinympäristöjen kunnostusta tai vesiensuojelutöitä.

Metsäkeskus on valmistellut hankkeet ja etsii niille toteuttajaksi osaavia luonnonhoidon toimijoita, jotka voivat ottaa kokonaisvastuun luonnonhoitotöiden toimenpidesuunnittelusta ja toteuttamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Metsäkeskuksen tiedotteen mukaan hankehaku etenee siten, että haun avauduttua toimijat esittävät hakemuksensa Metsäkeskukselle.

Hakemukset pisteytetään ja toteuttajat valitaan hankehakukokouksessa.

Pisteytyksen perusteena käytetään hinta- ja laatukriteerejä, jotka ovat yhtenäiset koko maassa.

Hankehakua voidaan jatkaa tai hankkeita voidaan päättää olla toteuttamatta, jos hyväksyttäviä hakemuksia ei saada, tiedotteessa kerrotaan.

Hankkeen toteuttajaksi valittu toimija hakee hankkeelle kestävän metsätalouden rahoituslain (Kemera-lain) mukaisen rahoituksen.

Metsäkeskus on sopinut metsänomistajien luvat toteutettaville hankkeille. Metsäkeskus valvoo hankkeen toteutusta ja tarvittaessa neuvoo toimijoita.

Metsäkeskuksen mukaan hankkeita on haettavana aiempaa vähemmän, koska luonnonhoitoon tarkoitettua Kemera-tukea on ensi vuonna käytössä miljoona euroa aiemman kahden miljoonan euron sijaan.

Hankehakuun on valittu metsäluonnon monimuotoisuuden ja ympäristönhoidon kannalta merkittävimpiä kohteita Metsäkeskuksen läntisellä, kaakkoisella ja pohjoisella palvelualueella.

Pääosa hankehakuun asetetusta seitsemästä hankkeesta toteuttaa metsätalouden vesiensuojelua parantavia toimenpiteitä.

Nyt alkava hankehaku päättyy hankekohtaisesti. Yleensä haku on avoinna 3-4 viikkoa.

Tiedotteen mukaan seuraava luonnonhoitohankkeiden hankehaku avataan 23.11.2015.

Haettavana olevat hankkeet ja lisätietoja hankehausta löytyy Metsäkeskuksen verkkopalvelussa http://www.metsakeskus.fi/hankkeet

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta