Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Talous

Pukuvalmistaja uudisti ilmeensä ja mallistonsa - Turo on valmis maailmalle

  • Savon Sanomat / Olli Herranen

Jos alkaisi penkomaan suomalaisten miesten pukukaappeja, niin suurimmalta osalta löytyisi ainakin Turon puku. Siinä on kotimaisen pukuvalmistajan vahvuus.

- Bränditutkimuksen mukaan 85 prosenttia suomalaisista tuntee Turon. Se on arvokkainta mitä meillä on, sanoo Turon toimitusjohtaja Janne Antikainen Savon Sanomille.

Vuonna 1938 perustettu Turo on kulkenut pitkän matkan suomalaisen tekstiiliteollisuuden kivikkoisella tiellä. Nyt yhtiö uudistanut koko paketin. Käytännössä se tarkoittaa, että Turo on viimeisen vuoden aikana uusinut koko visuaalisen ilmeensä, tuonut uuden kauppakonseptin sekä uudistanut kuluvan syksyn mallistot.

- Muutosta pohdittiin jo vuosi sitten keväällä ja viime kesänä ryhdyimme tekemään tämän syksyn mallistoa. Tämä on ollut iso projekti ja se on vaatinut paljon henkilökunnalta. Kyse on kokonaispaketista ja olemme nyt tuoneet Turon kokonaisuudessaan 2020-luvulle, sanoo Antikainen.

Samalla Turon nimestä pudotettiin Tailor kokonaan pois.

- Turo tunnetaan paremmin pelkkänä Turona ja se on samalla kansainvälisempi nimi.

Yhtiön markkinaosuus miesten puvuissa on kotimaassa noin 25-30 prosenttia. Seuraavaksi yhtiö aikoo vielä enemmän kansainvälistyä.

- Turoa menee nyt vientiin pääasiassa Ruotsiin ja vähän Tanskaan. Tarkoitus on lähteä herättämään vientiä enemmän nyt kun koko paketti on valmiina, jatkaa Antikainen.

Asiasta kirjoitti Savon Sanomat.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.
 

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta