Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Talous

S-ryhmän halpuutus toimii - ruokakaupan volyymit kasvoivat

Suomen heikko taloudellinen tilanne ja kaupan alan yleinen kehitys laskivat S-ryhmän tammi-syyskuun myyntiä edellisvuoteen verrattuna. Myynti laski 3,9 prosenttia ja oli 8 009 miljoonaa euroa.

S-ryhmän suurimman toimialan, eli päivittäistavarakaupan myynti Suomessa oli tammi-syyskuussa 4 857 miljoonaa euroa, jossa oli laskua edellisvuodesta vain 0,7 prosenttia.

Halvemmat hinnat ovat tuoneet positiivista virettä marketkauppaan ja nostaneet samalla S-ryhmän myymän ruoan kotimaisuusastetta.

- Vuoden alussa aloitettu hintojen halpuuttaminen on nostanut ruokakaupan asiakasmääriä ja myyntivolyymeja huomattavasti. Olemme onnistuneet päivittäistavarakaupassa varsin hyvin, sillä myös euromääräinen myynti on kehittynyt koko alaa paremmin, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

Matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa ovat lisänneet myyntiään noin prosentin edellisvuodesta. Hotellien ja ravintoloiden myynti oli 594 miljoonaa euroa, ja autokaupassa myyntiä kertyi 234 miljoonaa euroa. Autokauppaa harjoitetaan osassa S-ryhmän osuuskauppoja.

ABC-toimialalla ravintolakauppa on käynyt hyvin ja sen myynti kasvoi 2,0 prosenttia edellisvuodesta. Koko toimialan myynti oli tammi-syyskuussa 1 229 miljoonaa euroa, jossa on laskua edellisvuoteen 10,0 prosenttia. Toimialan myynnin laskun selittää polttonesteiden edellistä vuotta alhaisempi hinta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta