Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

A-Katsastus vähentää 89 henkilöä - vaikutuksia myös Pohjois-Karjalaan

  • Esa Kurki

A-Katsastus-konserni on päätynyt yt-neuvotteluissa vähentämään Suomen toiminnoista 89 henkilöä, joista 74 irtisanotaan. Erilaisista eläkejärjestelyistä on sovittu 15 henkilön kanssa. Lisäksi 20 henkilön työtehtäviä osa-aikaistetaan ja muita työtehtävä- ja sopimusmuutoksia tuli 56 henkilölle.

Esimies Pentti Jormanainen A-Katsastuksen Joensuun toimipaikasta kertoo, että muutokset näkyvät jonkin verran myös Pohjois-Karjalassa, mutta tarkoista henkilövähennysten määristä hän ei kerro konsernin linjauksen mukaisesti. A-Katsastuksen

Pohjois-Karjalan kuudessa toimipaikassa Ilomantsissa, Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Outokummussa on yhteensä runsaat 30 työntekijää. Vähennysten myötä henkilöstömäärä painuu alle 30:n.

A-Katsastus ei lopeta yhtään katsastuspalveluita tarjoavista toimipaikoistaan 180 toimipisteen verkostostaan. Yt-neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 970 konsernin Suomen työntekijää.

A-Katsastus Groupilla on yhteensä 1 300 työntekijää ja 270 katsastusasemaa. Suomen lisäksi toimintaa on Puolassa, Latviassa, Ruotsissa ja Virossa.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta