×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Tulosta tämä sivu
Talous

Osuuskunnalta merkittävä lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Osuuskunta KPY on lahjoittanut Itä-Suomen yliopiston lääketieteiden koulutusalalle 150 000 euroa alueellisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Lahjoitus on ensimmäinen lääketieteiden koulutusalalle suunnattu lahjoitus meneillään olevalla varainhankintakaudella.

Osuuskunta KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantasen mukaan KPY kantaa lahjoituksen myötä yhteiskuntavastuuta nykyisessä taloustilanteessa.

- Yliopisto luo Itä-Suomeen koulutuksen ja huippututkimuksen keinoin kilpailukykyä vahvistavia innovaatioita, jotka auttavat alueen yritystoiminnan kehittämistä. KPY lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle 125 000 euroa vuonna 2008, Kantanen sanoo.

- Osuuskunta KPY:n lahjoitus yliopistollemme on erittäin merkittävä. Sen avulla voimme entisestään vahvistaa kilpailukykyämme ja siten edistää Pohjois-Savon ja koko itäisen Suomen kehitystä ja hyvinvointia, kertoo Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

Itä-Suomen yliopisto on Suomen suurin lääkärikouluttaja. Sydän- ja verisuonitaudit, aineenvaihduntasairaudet, neurotieteet, translationaalinen syöpätutkimus sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet kuuluvat yliopiston strategisiin tutkimusalueisiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi