Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Jukola valmis maksamaan 800 000 euron sanktion kaupungille

  • Jaana Kainulainen

Nurmeksen kaupunki nousi takajaloilleen kuultuaan Jukolan Osuuskaupan myyntiaikeista Bomban suhteen.

Jukola aikoo luopua matkailuliiketoiminnasta ja on tehnyt Bomban ranta-alueesta esikauppasopimuksen kirkkonummelaisen Aavaranta Oy:n kanssa.

Nurmeksen kaupunki panee ehdoksi, että Bomballa jatkuu matkailuliiketoiminta.

- Kaupanvahvistaja ei osannut kertoa, mitä Bomballa tullaan tekemään ja myös Jukolan vastaus oli hatara. Meillä on syytä epäillä, että matkailuliiketoiminta ei jatku, toteaa kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Saatsin mielestä kaupassa on kaavallisia esteitä. Bomba ranta-alueineen on merkitty asemakaavaan RM-kaavamerkinnällä. Saatsin mielestä kaavamerkintä ei mahdollista muuta kuin matkailutoiminnan.

Nurmeksen kaupungin ja Jukolan Osuuskaupan välisessä maakauppasopimuksessa on sanktioitu rakentamattoman maan myynti edelleen kolmannelle osapuolelle.

Sopimussakko on hieman yli 800 000 euroa, jonka maksaa toimitusjohtaja Raija Rantasen (kuvassa) mukaan Jukola, jos ja kun kauppa toteutuu.

- Meillä on purkava ja lykkäävä ehto, jos sakkosumma jää saamatta. Tai jos kaupassa myydään vain osa asemakaavatontista, niin tulee ongelmia, sillä asemakaavatonttia ei saa purkaa ilman asemakaavamuutosta, sanoo Saatsi.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta