Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Sijoittaminen kannattaa aloittaa nuorena - "Aika tekee töitä"

  • Ilkka Ritvanen

Nuorten kiinnostus omaan talouteen ja sijoittamiseen on muuta väestöä vähäisempää. Pienikin säännöllinen panostus voisi kuitenkin kannattaa.

- Aika tekee sijoittajan puolesta töitä, ja jos aloittaa riittävän ajoissa, niin lopulta tulee kova tulos, sanoo Norden ekonomisti Pasi Sorjonen.

Sorjonen puhui Karelia-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden järjestämässä Sijoitus tulevaisuuteen -tapahtumassa. Yhdessä Nordean kanssa järjestetyssä tapahtumassa opiskelijoille jaettiin tietoa taloudesta ja sijoittamisesta.

Nordean kesällä teettämän taloustietokyselyn mukaan alle 25-vuotiaita talous kiinnostaa muita vähemmän. Samassa kyselyssä myös Itä-Suomi jäi muista jälkeen taloustiedon tasossa.

Asiakastiedon tilastojen mukaan hieman alle kymmenellä prosentilla 20-24-vuotiaista on maksuhäiriö. Osuus on hieman laskenut, sillä alle 25-vuotiaille myönnettävien kulutusluottojen ehtoja on kiristetty.

Yhdeksän nuorta kymmenestä saa siis hoidettua raha-asiansa kohtuullisen hyvin. Tämä joukko voisi kuitenkin hyötyä taloutensa paremmasta suunnittelusta, sanoo projektipäällikkö Jukka Moilanen Mun talous -verkostosta.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta