Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

PT-taloa ei kannata korjata - edessä purkaminen

  • Jaana Kainulainen

Joensuun vanhin kauppakeskus Pienteollisuus- eli PT-talo odottaa purkamistaan. Rakennuksen kunnosta tehtyjen tutkimusten mukaan sen korjaaminen nykyvaatimusten mukaan ei ole taloudellisesti kannattava vaihtoehto.

- Tässä vaiheessa mitään esityksiä tai päätöksiä rakennuksen tulevaisuudesta ei ole tehty, eikä voida tehdä ennen yhtiökokouksen päätöstä, kertoo isännöitsijä Ari Halinen.

Isännöitsijä ei pidä peruskorjaamista todennäköisenä, koska se on kallista ja lopputulos uudisrakentamista huonompi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tontin rakennusoikeus yli kaksinkertaistui nykyiseen rakennukseen verrattuna alueen osayleiskaavan muutoksessa. Kasvaneella rakennusoikeudella on tontin arvoa korottava vaikutus.

Jos yhtiökokous päättää, ettei nykyistä rakennusta peruskorjata, kestää muutaman vuoden ennen kuin tilalla on uusi liike- ja asuinkiinteistö. Kaava sallii tontille kuusikerroksisen rakennuksen tai rakennusten rakentamisen. Hankkeen kokonaisbudjetti tulee olemaan yli 20 miljoonaa euroa.

Hanke on sen verran suuri, että Suomessa mahdollisia rakennuttajayhteisöjä on puolenkymmentä. Myös kansainvälisen sijoitusyhtiön mukaantulo on mahdollista.

Kiinteistö on rakennettu vuonna 1957.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi