Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Joensuuhun uusi keittiömyymälä - "Keittiö on nykyään kuin olohuone"

  • Arttu Koistinen
Kauppias Simo Nivamo halusi demonstroida perjantaina kaappien kestävyyttä Joensuussa. Kauppias Simo Nivamo halusi demonstroida perjantaina kaappien kestävyyttä Joensuussa.

Joensuun keskustaan Koskikadulle avattiin tänään Noblessa-keittiöiden uusi myymälä. Myymälän kauppias on Simo Nivamo, jolla on ennestään myymälät Jämsässä ja Kuopiossa.

Kilpailu keittiömarkkinoilla on Joensuussa kenties hieman maltillisempaa kuin Kuopiossa, kauppias arvioi.

- Totta kai kilpailua kuitenkin on. Jos sitä ei olisi, kaikkihan tätä tekisivät. Uskon, että eurooppalaiselle näkemykselle ja hintatasollemme on kysyntää täällä. Toki valikoimaan kuuluvat myös perinteiset, suomalaisten suosimat ovimallit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kuopion myymälä avattiin maaliskuussa. Siellä mennään kahdensadan keittiöpaketin vuosivauhdilla tällä hetkellä. Odotan Joensuuhun vastaavanlaisia lukuja, Nivamo kertoo perjantaina.

Verkkosivujen mukaan keittiöt valmistetaan Euroopan suurimmalla keittiötehtaalla Keski-Saksassa. Kauppiaan mukaan tehtaalla valmistetaan päivässä 2 700 keittiöpakettia kodinkoneineen.

Nivamo kertoo myyneensä keittiöitä asiakkaille vuosia muun muassa rautakaupassa. Nykypäivänä asiakasta kiinnostavat valkoiset ovet, joissa ei ole vetimiä, kauppias toteaa.

- Lisäksi vanhoista huonetiloista puretaan väliseiniä ja olohuone ja keittiö halutaan yhtenäistää samaksi tilaksi. Trendi on, että keittiö näyttää samalta kuin olohuone. Aikaisemmin keittiön ovet suljettiin ja syötiin ruokailutilassa, kun vieraita tuli kylään.

Joensuun myymälä työllistää kaksi suunnittelijaa. Lisäksi logistiikkapuoli poikii työpaikkoja, myyntipäällikkö Aino Ruissalo kertoo.

Noblessa-keittiöitä valmistaa nobilia -Werke J. Stickling GmbH & Co KG. Myymälöitä avattiin syyskuussa Helsinkiin, Kotkaan, Savonlinnaan ja Vaasaan. Myymälöitä on Suomessa nyt kaksikymmentä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Kuvagalleria