Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Talous

VR: Kaukoliikenteen matkustajamäärät kääntyivät kasvuun - liikevaihto laski

Arkistokuva Arkistokuva

VR Groupin vertailukelpoinen liikevaihto ja liikevoitto laskivat sekä kolmannella vuosineljänneksellä että kumulatiivisesti. Kiristyneestä kilpailutilanteesta huolimatta kaukoliikenteen matkustajamäärät kasvoivat, VR Group tiedottaa.

Tiedotteen mukaan VR Groupin liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 315,2 (348,9) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski 7,3 prosenttia.

Vuosineljänneksen liikevoitto oli 27,0 miljoonaa euroa ja se heikkeni vertailukelpoisesta edellisvuodesta 3,0 miljoonaa euroa. VR Groupin tulos kolmannella vuosineljänneksellä oli 19,7 (24,0) miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

VR Groupin tammi-syyskuun kumulatiivinen liikevaihto oli 908,4 (1008,0) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihdon lasku oli 7,4 prosenttia. Kumulatiivinen liikevoitto laski vertailukaudesta ja oli 26,0 (47,3) miljoonaa euroa. VR Groupin kumulatiivinen tulos oli 18,8 (36,9) miljoonaa euroa, tiedotteessa kerrotaan.

- Kilpailu on kiristynyt ja markkinatilanne on vaikea. Matkustajamäärien kasvu osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Sillä pysyminen edellyttää kuitenkin tehostamisen jatkamista, toimitusjohtaja Mikael Aro sanoo.

Tiedotteen mukaan kaukoliikenteessä kesän ja alkusyksyn onnistuneet kampanjat käänsivät matkamäärät kasvuun.

VR Groupin mukaan kiristyneeseen kilpailutilanteeseen vastattiin alentamalla keskihintaa selvästi.

Lähiliikenteen liikevaihto ja tulos on kehittynyt tavoitteiden mukaisesti. Matkustajaliikenteen liikevaihto laski kolmannella vuosineljänneksellä 3,2 prosenttia ja oli 134,3 (138,7) miljoonaa euroa.

Juna- ja autoliikenteessä tehtiin yhteensä 26,8 miljoonaa matkaa. Matkojen määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 3,8 prosenttia. Sekä kaukoliikenteen että lähiliikenteen matkamäärät junaliikenteessä kasvoivat molemmat 5,6 prosenttia.

Tiedotteen mukaan junaliikenteen matkojen kokonaismäärä oli vuosineljänneksellä 19,0 (17,9) miljoonaa. Matkustajaliikenteen liikevoitto oli 6,8 miljoonaa euroa ja laski vertailukaudesta 34,5 prosenttia (10,3).

Koko vuoden vertailukelpoisen liikevaihdon odotetaan laskevan selvästi ja sen seurauksena myös tuloksen heikkenevän huomattavasti viime vuodesta, VR Group puntaroi.

- Epävarmuutta ennusteisiin tuo etenkin matkustajaliikenteen kaukoliikenteen myynnin sekä VR Transpointin kuljetusvolyymien kehitys.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi