Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Vuoden Karelia à la carte -yrityksen suunnitelmissa iso leipomo

  • Arttu Koistinen
Karelia à la carte -verkoston koordinaattori Johanna Rinnekari ja Jorma Riikonen Metropolissa keskiviikkona Karelia à la carte -verkoston koordinaattori Johanna Rinnekari ja Jorma Riikonen Metropolissa keskiviikkona

Kotileipomo Riikonen valittiin vuoden 2015 Karelia à la carte -yritykseksi keskiviikkona. Valinta tehtiin yli 70 Karelia à la carte -verkoston yrityksen joukosta.

-  Kotileipomo Riikonen on toiminnassaan tehnyt tunnetuksi Karelia à la carte -ruokamatkailuverkostoa. Yritys on sitoutunut verkoston arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto. Yritys on aktiivisesti kehittänyt ja uudistanut toimintaansa, valintatiedotteessa perustellaan.

Kotileipomo Riikosen kerrotaan olevan tunnettu leipomotuotteistaan. Sen valikoimiin kuuluvat karjalanpiirakat, sultsinat, kukot, perunarieskat, riisipyöröt, sämpylät, bagelit, rinkelit, munkit, wienerit ja lihapiirakat. Karjalanpiirakoita rypytetään edelleen käsin 3 000 - 4 000 tunnissa, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yrityksellä on kaksi toimipistettä Kontiolahden Supantiellä ja Palokankaantiellä. Tuotteita saa myös torimyyntivaunusta ja Kahvila Riikosesta Kauppakeskus Metropolista Joensuun keskustasta. Tuotteiden markkina-alue on koko maa.

- Arvostan Vuoden Karelia à la carte -yritysnimitystä suuresti. Ensi vuonna vietämme 40-vuotisjuhlavuotta ja uusia avauksia on tulossa. Tällainen huomionosoitus on hieno kannustin näin juhlavuoden kynnyksellä, toimitusjohtaja Jorma Riikonen toteaa.

Uusiin avauksiin lukeutuvat laajennettu leipomo Palokankaantiellä ja "uusi valtakunnallinen tuote", Riikonen valottaa.

-  Palokankaantielle tulee 250 neliötä lisää. Valmista pitäisi olla vuoden 2016 joulukuussa. Vanha leipomo lakkautetaan, ja ideana on, että Kontiolahdelle tulee yksi suuri leipomo.

- Tällä hetkellä ajatuksena on jatkaa suht koht samalla porukalla. Totta kai, jos uudet tuotteet lähtevät vetämään, mietimme työntekijämäärää. Uudet tuotteet mahdollistavat paljon isomman liikevaihdon.

Riikonen ei liiemmin hiisku uudesta tuotteestaan, mutta kyse on "kasvistuotteesta, joka sopii muun muassa ravintoloille ja kouluille".

-  Valtakunnallinen asiakaskunta on tosi laaja. Olen hakenut markkina-aukkoa, ja nyt se löytyi.

Kotileipomo avasi pisteen Metropolissa tammikuun alussa. Kesä oli hieman hiljainen, Riikonen kertaa.

- Pääidea Metropolissa oli leipomotuotteiden myynti. Kahvio tuli kakkosena, koska kahvilakilpailu on Joensuussa niin kovaa. Metropolin pistettä kehitetään kuitenkin askel kerrallaan.

Tämän vuoden aikana Karelia à la carte -verkostoon on liittynyt Bomba-talo Nurmeksesta, Lounasravintola-kahvila Cafe Pepe Joensuusta, Ullan AitoRuisherkku Kiteeltä ja Kartanoravintola Koivikon Kievari Kiteeltä, koordinaattori Johanna Rinnekari Karelia à la carte -verkostosta luettelee.

Viime vuonna vuoden Karelia à la carte -yritykseksi valittiin Joensuun Teatteriravintola.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta