Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Muovisola valmistaa keksinnöistä tuotteita

  • Jaana Kainulainen

Polvijärveläinen Muovisola Oy on oiva esimerkki siitä, että yrityksen menestyminen ei vaadi jatkuvaa markkinointia tai keskeistä sijaintia.

- Meidän yrityksen sijaintihan on hyvä. Meillä on oma kuljetuskalusto, joten matkalla päätien varteen tai Joensuuhun ei ole merkitystä, toteaa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Eero Kontkanen.

Vanhalta koululta Solasta löytyy modernit puhdastilat. On linjoja ja robotteja, ruiskuvalua, tampopainoa ja muovikalvojen jatkojalostusta. Yhteensä koneita on parikymmentä.

Puhdastilojen ansiosta Muovisola on merkittävä terveysalan tuotteiden valmistaja. Yritys on tärkeä sopimusvalmistaja muutamille Pohjois-Karjalassa keksityille uusille tuotteille.

Esimerkiksi potilassiirtoja helpottavia CareCare Oy:n sekä purutukea tekevän Medrian Oy:n tuotteita on kehitetty ja valmistetaan Polvijärvellä. Molemmilla yrityksillä on vahva suunta myös kansainvälisille markkinoille.

- Medrianin toimintaetiikkaan kuuluu suomalaisen tuotteen ja työn suosiminen. Meille oli selvää, että tuotteet valmistetaan Suomessa ja vedetään kaksin käsin Pohjois-Karjalaan. Suuntaamme vientiin ja mennään niin pitkälle kuin mopolla pääsee, toteaa purutuki HELPIen keksijä toimitusjohtaja Riitta Pietarinen.

Muovisolan yli kymmenestä asiakkaasta suurin osa on terveyspuolelta. Valtaosa asiakkaista on Pohjois-Karjalasta ja Savosta mutta myös muualta Suomesta.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta