Sunnuntai, 29.11.2020 
Aimo
Talous

Vuolerin seuraaja Lappi Uuni haettiin konkurssiin

  • Karjalainen
Arkistokuvassa Lappi Uunin edeltäjän Vuolerin tuotteita vuodelta 2010. Arkistokuvassa Lappi Uunin edeltäjän Vuolerin tuotteita vuodelta 2010.
Polvijärvellä tulisijoja valmistanut Lappi Uuni Oy on haettu konkurssiin. Yhtiön haki konkurssiin Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Tulisijayritys on työllistänyt noin kymmenen henkilöä.

Lappi Uuni perustettiin jatkamaan kolmisen vuotta sitten konkurssiin hakeutuneen Vuoleri Oy:n toimintaa.

Lappi Uunin pääomistaja on ollut virolainen investointialalla toimiva yritys Lavo Kaubanduse Ou, joka osti Vuolerin liiketoiminnot koneineen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Konkurssipesänhoitaja, asianajaja Pertti Paajanen Asianajotoimisto Teräskulma Oy:stä kertoo, että yhtiön kirjanpitoa ei ole vielä toimitettu Virosta Suomeen, eikä velkojien ja velkojen kokonaismäärä ole tiedossa. Varmalla saatavat ovat liki 40  000 euroa mutta esimerkiksi verottajalla vain muutama sata euroa.

Paajasen mukaan Lappi Uuni lopetti uunien teon marraskuun lopussa Polvijärven Ahertajantiellä. Hänen saamiensa tietojen mukaan Lappi Uunin kalusto olisi myyty jo eteenpäin virolaisyhtiölle, vaikka koneet ovat edelleen paikallaan Polvijärvellä.

Paajasen mukaan Lappi Uunilla ei ole valmiita uuneja muuta kuin kymmenen näyttelyuunia. Yrityksen käyttöomaisuuden arvo jäänee 10  000-20  000 euroon.

Verohallinnon tietojen mukaan uuniyhtiön omistajana on Lavo Kaubandusen ohella virolainen Marko Nömmik.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi