Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Jukolan Osuuskauppa myy Break Sokos Hotel Bomban - 16 menettää työnsä

  • Arttu Koistinen

Jukolan Osuuskauppa on päättänyt myydä kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban. Jukolan Osuuskaupassa on käyty myyntisuunnitelmiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut. Tehtyjen päätösten mukaan yhteensä 16 henkilön työsuhde päättyy. Kahdeksalle henkilölle on tarjottu töitä osuuskaupan muissa toimipaikoissa.

Jukolan Osuuskauppa on ollut mukana matkailuliiketoiminnassa vuodesta 2004. Kylpylähotellikokonaisuus Bomban toiminnan tulos on ollut koko tämän ajan tappiollista. Tappiot ovat rasittaneet osuuskaupan muun verkoston palveluiden kehittämistä, kun Bomban ylläpitäminen on vaatinut jatkuvasti tarkkaa taloudellista harkintaa. Lisäksi Bomban allasosasto tulee vaatimaan lähivuosina mittavan uuden investoinnin, tiedotteessa kerrotaan.

- Päätoimialamme päivittäistavarakaupan kannattavuutta tulee rasittamaan alueen laskeva ostovoima. Tappiollisesta kylpylähotelliliiketoiminnasta luopuminen on yrityksen kokonaiskannattavuuden vuoksi välttämätöntä, Jukolan Osuuskaupan toimitusjohtaja Raija Rantanen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennen päätöstä Bomban myymisestä Jukolan Osuuskaupassa käytiin Bomban henkilökunnan kanssa yhteistoimintaneuvottelut. Tehtyjen päätösten mukaan yhteensä 16 henkilön työsuhde päättyy. Kahdeksalle henkilölle on tarjottu töitä osuuskaupan muissa toimipaikoissa.

Break Sokos Hotel Bomban toiminta jatkuu Jukolan pyörittämänä normaalisti tammikuun loppuun asti. 1.2.2016 Bomba sulkeutuu odottamaan uuden omistajan kehittämistoimenpiteitä ja liiketoiminnan käynnistymistä.

- Tavoitteenamme on, että Bomba löytää uuden omistajan, joka on valmis investoimaan ja kehittämään kylpylähotellin toimintaa. Meille on tärkeää, että vuosikymmeniä tehty työ karjalaisen kulttuurin sekä Nurmeksen ja koko Pielisen Karjalan alueen hyväksi jatkuu, Rantanen sanoo.

Jukolan Osuuskauppa on tehnyt esisopimuksen Bombaa koskevasta kaupasta kiinteistösijoittaja Enrico Ruuskasen yhtiön Aavaranta Oy:n kanssa.

Varsinaisesta kaupasta kerrotaan tarkemmin alkuvuodesta 2016.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta