Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Pörssiyhtiö Pihlajalinna osti Itä-Suomen Lääkärikeskuksen

  • Jani Leinonen
Ite juhli marraskuussa 25-vuotissynttäreitään. Kuvassa toimitusjohtaja Urho Väätäinen ja vastaava ylilääkäri Riitta Martikainen. Ite juhli marraskuussa 25-vuotissynttäreitään. Kuvassa toimitusjohtaja Urho Väätäinen ja vastaava ylilääkäri Riitta Martikainen.

Pihlajalinna Oyj:n tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy ostaa yli 90 prosenttia Itä-Suomen Lääkärikeskus Oy:n eli Iten osakkeista. Maanantaiaamuna solmitun kaupan kohteen nettovelaton arvo on 6,8 miljoonaa euroa.

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Itä-Suomen Lääkärikeskus on puolestaan Joensuun suurin yksityinen terveydenhuollon palveluyritys, joka tarjoaa yleis- ja erikoislääkäripalveluita, laboratorio- ja tutkimuspalveluita sekä työterveys- ja yksityissairaalapalveluita.

Itä-Suomen Lääkärikeskus Oy on jakautumisprosessissa, ja kaupan kohteena on yhtiö, jonne operatiivinen liiketoiminta siirtyy. Jakautumisessa kaupan ulkopuolelle jäävään yhtiöön siirtyvät kiinteistöyhtiöt ja niihin liittyvät pitkävaikutteiset menot kuten kiinteistöihin liittyvät pitkäaikaiset lainat, tytäryhtiöosakkeet ja sijoitukset.

Kaupan on tarkoitus tulla voimaan alkavan vuoden ensimmäisen kvartaalin loppuun mennessä eli viimeistään maaliskuussa.

- Kotimainen Pihlajalinna-konserni tarjoaa jatkossakin erinomaisen mahdollisuuden Itä-Suomen Lääkärikeskuksen toiminnan laadukkaalle kehittämiselle. Uskon, että nyt tehdyllä kaupalla varmistetaan tulevaisuudessakin asiakkaillemme korkeatasoiset lääkäripalvelut toimintapaikkakunnillamme, vakuuttaa Iten toimitusjohtaja Urho Väätäinen.

Itä-Suomen lääkärikeskus jatkaa vuokralaisena nykyisissä kiinteistöissään. Kauppaan kuuluvat Itä-Suomen Lääkärikeskus Oy:n kaksi lääkärikeskusta Joensuussa ja lääkärikeskukset Nurmeksessa ja Outokummussa. Iten nykyinen henkilöstö jatkaa Pihlajalinna-konsernin palveluksessa, ja sen toimipisteistä tulee osa Dextra-ketjua.

Iten palveluksessa on tällä hetkellä 53 terveydenhuollon ammattilaista ja muuta henkilöä sekä noin sata ammatinharjoittajana toimivaa lääkäriä. Tilikaudella 2014 sen liikevaihto oli 6,5 miljoonaa euroa (kokonaismyynti 11,8 miljoonaa euroa) ja liikevoitto 1,0 miljoonaa euroa.

- Olen hyvin iloinen tämän kaupan toteutumisesta. Tavoitteenamme on laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi ja nyt meistä tulee Itä-Suomen Lääkärikeskuksen kautta merkittävä toimija Itä-Suomessa usealla paikkakunnalla. Itä-Suomen Lääkärikeskus on toiminut Joensuussa jo 25 vuotta ja on tunnettu korkealaatuisista ja monipuolisista palveluistaan, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wiren.

Muokattu 14.12.2015 kello 10.45: Virheellinen kauppahinta poistettu otsikosta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta