Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Talous

Puolet asiakkaista ei tiedä, mistä he pankille maksavat

TNS-Gallupin S-Pankille tekemästä tutkimuksesta selvisi, että pankkien palvelumaksut aiheuttavat asiakkaille hämmennystä. Tutkimukseen osallistuneista 47 prosenttia ilmoitti, etteivät he tarkalleen ottaen tiedä, mistä he pankille maksavat palvelumaksun muodossa. Vain viidesosa vastaajista allekirjoitti täysin väitteen “tiedän, mistä asioista maksan pankille palvelumaksua”.

Parhaiten palvelumaksujen sisällöistä olivat perillä yli 65-vuotiaat. Tutkimuksessa huomattiin, että mitä nuorempia vastaajat olivat, sitä huonommin he kokivat tuntevansa palvelumaksujen sisällön. Yli 65-vuotiaista 65 prosenttia koki ymmärtävänsä palvelumaksuja, kun 25-44-vuotiailla vastaajilla vastaava luku oli 45 prosenttia.

Kiitosta pankit saivat ymmärrettävästä asiakaspalvelusta, pankkien asiakaskirjeistä, asiakirjoista ja sopimuksista. Vastaajista 77 prosenttia koki, että pankkien asiakaspalvelu on ymmärrettävää.

- Havainnot palvelumaksuista ja palvelun ymmärrettävyydestä voidaan tulkita niin, että vaikka pankkien viestintä sinällään on kohtuullisen ymmärrettävää, on palveluiden hinnoittelun selkeydessä ja läpinäkyvyydessä vielä reilusti parantamisen varaa, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

TNS-Gallup teki haastattelututkimuksen S-Pankille marraskuussa 2015. Siihen vastasi 1 004 suomalaista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi