Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Talous

S-Pankin yhteistoimintamenettely päättynyt - 44 työntekijää irtisanotaan

S-Pankki Oy:ssä lokakuun lopussa aloitettu yhteistoimintamenettely on päättynyt. Neuvottelut tähtäsivät uuden organisaation rakentamiseen, päällekkäisyyksien karsimiseen ja kulusäästöihin sekä liike- ja kehitystoiminnan tehostamiseen, S-Pankki luettelee tiedotteessaan.

Yt-menettelyn jälkeen S-Pankki on päätynyt irtisanomaan yhteensä 44 työntekijää.

Vähennykset kohdistuvat pääasiassa S-Pankkiiri-verkostoon eli S-Pankin työntekijöihin, jotka ovat palvelleet asiakkaita ajanvarauksella sijoittamis- ja asuntolaina-asioissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kysyntä näille palveluille ei ole vastannut verkoston laajuutta. Rakennamme tähän uudenlaisen, paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaavan palvelumallin, jonka avulla turvaamme hyvät ja kattavat palvelut koko Suomen alueella, lupaa S-Pankin Peruspankkiliiketoiminnan johtaja Sanna Holm.

Suunnitelluilla muutoksilla ei ole vaikutusta S-ryhmän toimipaikoissa sijaisevien pankkipisteiden toimintaan. Nämä pisteet palvelevat edelleen kaupan aukioloaikoja mukaillen, ja ne löytyvät kaikista Prismoista, suurimmista Sokoksista ja valikoiduista S-marketeista. Lisäksi käteistä saa nostettua ja talletettua edelleen yli 1000 S-ryhmän toimipaikan kassalla.

Yhteistoimintamenettelyn alussa pankki ilmoitti suunnitelmien voivan toteutuessaan johtaa enimmillään 80 työntekijän irtisanomiseen. Vähentämistarve jäi kuitenkin ennakoitua pienemmäksi, sillä S-Pankkiiri-verkostoon kohdistuvat leikkaukset toteutetaan suunniteltua maltillisempina.

- Toisaalta yt-menettely luo aina organisaatiossa epävarmuutta oman työn jatkumisesta ja aiheuttaa siirtymisiä toisiin tehtäviin. Kun tähän lisätään päättyneet määräaikaiset työsuhteet, päädytään kokonaisuudessaan 60:den työntekijän vähennykseen, Ylihurula summaa.

Yhteensä yhteistoimintamenettelyn piirissä oli S-Pankki Oy:n 509 työntekijää. Menettelyn ulkopuolella olivat S-Pankin tytäryhtiöiden FIMin ja S-Asiakaspalvelun henkilöstö. S-ryhmän toimipaikoissa pankkityötä tekevät työntekijät ovat osuuskauppojen työntekijöitä eivätkä näin ollen olleet osallisina yt-menettelyssä, tiedotteessa kerrotaan.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta