Torstai, 24.1.2019 
Senja
Talous

Jättipotti yrityskaupasta: Microsoft osti Joensuussa ideoidun opetuspelin

  • Jaana Kainulainen

Yhdysvaltalainen Microsoft on ostanut Joensuussa 2011 perustetun oppimispeliyrityksen TeacherGaming LLC:n MinecraftEduun liittyvän liiketoiminnan.

Yrityksen joensuulaislähtöinen perustaja Aleksi Postari iloitsi kaupasta. Liiketoimintakauppa toi yritykselle sievoisen summan "pelirahaa".

- Firman tulevaisuus on turvattu. Emme julkista kauppasummaa, mutta sen verran voin sanoa, että emme puhu sadoista tuhansista, toteaa parikymppinen Postari, joka on valmistunut Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta IT-tradenomiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

TeacherGaming LLC on nykyisin suomalais-amerikkalainen itsenäinen pelistudio, joka työllistää yhteensä 15 työntekijää Tampereella ja New Yorkissa.

Yrityksen toiminta-ajatuksena on mahdollistaa digitaalisten pelien käyttöä opetuksessa. TeacherGamingin kotipaikka on ollut jo muutaman vuoden Tampere. Yrityksen liikevaihto pyörii noin miljoonan euron kieppeillä.

MinecraftEdun ostaminen oli Microsoftille luonnollinen askel. Ohjelmistojätti osti vuonna 2014 Minecraft-pelin kehittäneen Mojang-yhtiön. Kauppasumma ruotsalaisyhtiöstä oli 2,5 miljardia dollaria eli reilut 1,9 miljardia euroa.

MinecraftEdu perustuu maailman suosituimpaan rakentelupeliin Minecraftiin, ja se on käytössä yli 10 000 koulussa 45 maassa ympäri maailmaa.

Kaupan yhteydessä Microsoft ilmoitti kehittävänsä uutta kouluille suunnattua versiota, Minecraft: Education Editionia. Kesällä 2016 julkaistava uusi versio jatkaa MinecraftEdun viitoittamalla tiellä, mahdollistaen pelin käyttöä opetuksessa yhä laajemmin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa