Tiistai, 9.3.2021 
Auvo
Talous

Systeman henkilöstömäärä kasvaa 19:ään

  • Esa Kurki

Joensuulainen Pohjois-Karjalan Systema Oy osti viime perjantaina Pesuainetukku Osola Oy:n Joensuun liiketoiminnan. Kaupan mukana Osolan kuusi työntekijää Joensuusta siirtyvät Systemalle. Systeman henkilöstömäärä kasvaa 19:ään.

Yhtiön liikevaihto kasvaa kaupan myötä 4,5-5 miljoonan euron vuosiluokkaan. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.

- Toimimme kaupan jälkeen kaksissa tiloissa Aspitiellä ja Jukolankadulla, mutta ehkä tulevaisuudessa voimme laittaa tilat yhteen, arvioi Pohjois-Karjalan Systeman pääomistaja Antero Raasio (kuvassa)

Systemalla on tuotevalikoimissaan toimistokalusteita ja -tarvikkeita sekä myös lähinnä kahvinkeittoon liittyvät elintarvikkeita.

- Ergonomiatuotteet, kuten sähköpöydät, ovat varsin suuri osa tuotteistamme. Myös kahviautomaatit ovat nousseet isoon asemaan, Raasio kertoo.

Yritys jakaa ja hyllyttää tuotteita asiakkaille ympäri Pohjois-Karjalaa joka viikko ajettavilla toimituskierroksilla.

Pohjois-Karjalan Systeman perustivat vuonna 1981 Hannu Hämäläinen ja Reino Partanen. Yritys täyttää 35 vuotta ensi kuussa. Antero Raasio osti yrityksen runsaat kymmenen vuotta sitten. Osakkaina ovat tytär Petra Raasio ja Antti Palviainen, joka vastaa Systeman kalustemyynnistä.

Perheyrityksessä on käynnissä myös sukupolvenvaihdos, kun Antero Raasio vetäytyy eläkkeelle ja toimii sen jälkeen yrityksessä lähinnä hallituksen puheenjohtajana. Yrittäjinä jatkavat tyttäret Petra ja Krista Raasio. Petra Raasio toimii yrityksen toimitusjohtajana.

Osolan suvun Pesuainetukku Osolalla on päätoimipaikka Kotkassa. Systeman kanssa tehtyyn kauppaan kuului vain Joensuun liiketoiminta. Osolan tuotevalikoimissa on pesu- ja puhdistusaineiden ohella muun muassa hygieniatuotteita, suojaimia, mattoja ja siivousvälineitä.

Tilaa Digi-Karjalainen viideksi viikoksi 7,90