Sunnuntai, 1.11.2020 
Lyly, Pyry
Talous

Joensuulaisyritys sai 400 000 euron sijoituksen - rahaa valuu öljymaita myöten

  • Jaana Kainulainen

Joensuulainen kasvuyritys Process Genius (PG) keräsi merkittävän 400 000 euron sijoituspotin.

Kyseessä on Pohjois-Karjalan mittakaavassa harvinaisen suuri potti vasta kasvuvaiheessa olevalle startup-yritykselle.

Suurin osa 400 000 euron uusista sijoituksista tulevee Capillary Oy:ltä sekä PG:n osakkeita omistavilta työntekijöiltäkansainvälisenä sijoituksena Bahrainista, joka tunnetaan öljymaana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Markkinoiden viesti on selvä. Process Geniuksen palveluille on suurta tarvetta ja omistajien usko niiden kehittämiseen on kova. Nyt Process Geniuksen palveluita käyttävät pääsevät hyödyntämään yhä parempia ratkaisuja teollisen internetin kehityksen kärjessä, toteaa Process Geniuksen toimitusjohtaja Jani Akkila.

Akkilan mukaan PG tulee palkkaamaan kuluvan vuoden aikana 4-5 IT-alan ammattilaista ja mahdollisesti myös tuotannon työntekijöitä.

Process Genius tekee yhteistyötä muun muassa Fortumin kanssa. Ohjelmistoyhtiö kehittää ja myy ja internetiä teollisuuden tarpeisiin. Process Geniuksen tuotteet ovat 3D-mallinnettuja versioita prosessista tai tehtaasta.

Yritys kohdentaa nyt kerätyn sijoituspotin pääasiassa tuotekehitykseen.

Process Genius on vuonna 2012 perustettu yritys, jonka palveluiden kärki koostuu teollisuudelle tarkoitetuista sovelluksista, joiden avulla mahdollistetaan yksinkertaistettu "uuden sukupolven" virtuaalitodellinen käyttöliittymäratkaisu, joka lisää tuottavuutta ja tehokkuutta asiakkaiden prosesseissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi