Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Talous

Tuloskausi vauhtiin keskiviikkona - kommentit näkymistä jännittävät

  • Karjalainen
Kotimaisten yritysten tuloskausi pääsee vauhtiin huomenna keskiviikkona. Ensimmäisenä viime vuoden tilinpäätöksensä julkistaa finanssikonserni Nordea aamulla noin kello 8. Pian seuraa Nordealle tekevät konepajayhtiö Wärtsilä ja kiinteistötekniikkayhtiö Caverion. Torstaina vuorossa on hissiyhtiö Kone ja perjantaina muun muassa teleyhtiö Elisa.

Vauhti alkaa kiihtyä ensi viikolla, jolloin vilkkaimpia tulospäiviä ovat keskiviikko ja torstai. Nokia kertoo loka-joulukuun ja koko viime vuoden tuloksestaan sitä seuraavalla viikolla torstaina 11. helmikuuta.

Tuloskaudesta odotetaan aiempaa parempaa. Esimerkiksi Nordea on arvioinut, että suomalaisten pörssiyhtiöiden loka-joulukuun yhteenlasketut liikevoitot ilman kertaeriä kasvavat reippaasti vuoden takaisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös osinkoesitysten odotetaan nousevan. Piensijoittajat tyypillisesti tykkäävät osingoista, vaikka runsaat osingot kielivät kehnoista investointinäkymistä.

Tulosten ja osinkojen lisäksi kiinnostavaa on, miten yritysten johdot kommentoivat alkaneen vuoden näkymiä. Markkinat ovat olleet perin hermostuneita etenkin Kiinan hidastuneen talouskehityksen ja öljyn hinnan syöksyn takia. Pörssikurssit ovat heiluneet voimakkaasti.

Tuloskauden kynnyksellä Helsingin pörssi päätyi tiistaina 1,37 prosenttia plussalle. Suurin nousija oli teknologiayhtiö Outotec (+ 11,71 prosenttia).

Outi Laatikainen
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa