Lauantai, 24.8.2019 
Perttu
Talous

Konkurssit vähenivät viime vuonna - yhdellä alalla suunta oli päinvastainen

  • Outi Laatikainen

Yrityksillä meni viime vuonna paremmin kuin edellisenä vuonna, ainakin mikäli mittarina käytetään vireille pantuja konkursseja.

Tilastokeskuksen mukaan konkurssit vähenivät viime vuonna 13,8 prosenttia edellisvuodesta. Konkursseja pantiin vireille 2 574, mikä on 412 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökuntaa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli yhteensä 10 902, mikä on 3 049 eli 21,9 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Konkurssien määrä väheni teollisuudessa ja kaivostoiminnassa, rakentamisessa, kaupan alalla, kuljetuksessa ja varastoinnissa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa sekä muiden palveluiden päätoimialalla. Muut palvelut tarkoittavat muun muassa informaatio- ja viestintäpalveluita, rahoitus- ja vakuutustoimintaa, kiinteistöalaa, koulutuspalveluita sekä terveys- ja sosiaalipalveluita. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisessa: vireille pantiin 522 konkurssia, mikä on 124 (19,2 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Maa-, metsä- ja kalataloudessa konkurssit sen sijaan lisääntyivät. Alalla pantiin vireille 67 konkurssia, mikä on kuusi (9,8 prosenttia) enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Tilastokeskus muistuttaa, että kun konkurssi tulee vireille, se ei aina tarkoita, että yritys tai ammatinharjoittaja "menee" konkurssiin sanan varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi käsittää oikeudenkäyntinä monia vaiheita, ja menettely voi jäädä kesken monessa kohtaa.

 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa