Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Talous

"Ainoa keino" - Tekesiltä 8,5 miljoonaa Pohjois-Karjalan yrityksille

  • Jaana Kainulainen
Kuvassa Havusport Oy:n Jiri Jormakka. Kuvassa Havusport Oy:n Jiri Jormakka.

Tekesin rahoitus kasvoi Pohjois-Karjalassa viime vuonna yli miljoonalla eurolla.

Pohjois-Karjalassa Tekesin rahoittamien hankkeiden lukumäärä kasvoi 33 prosenttia vuonna 2015. Rahoitusta suunnattiin yhteensä 44 hankkeeseen 8,58 miljoonaa euroa, kun vuonna 2014 hankkeita oli 33 kpl ja rahoitusta 7,4 miljoonaa.

Yritysten innovaatioavustusta myönnettiin 20 hankkeeseen reilu miljoona euroa ja innovaatiolainaa viiteen hankkeeseen lähes 2,4 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hankkeiden lisäksi mukana oli SHOK-ohjelmaan liittyviä avustuksia seitsemän ja kansainvälisen kasvun suunnittelun hankkeita seitsemän kappaletta.

Muutamia esimerkkejä rahoitetuista hankkeista ovat Mantsinen Group Ltd Oy:n teollisen internetin hanke, CareCare Oy:n terveydenhuollon tuotteen kehittämishanke ja Havusport Oy:n jääkiekkovalmennuksen ohjelmiston kehittämishanke sekä monipuolisesti TeamFinland palveluja hyödyntänyt Coctio Oy, jossa Tekesin osuutena on uuden teollisen prosessin pilottilainahanke.

- Tekesin laina on tosi tärkeä. Se on ainoa keino, jolla voimme viedä pilotointia eteenpäin ja kuroa kiinni tuotekehitystä, toteaa CareCare Oy:n Anneli Muona.

Tutkimusrahoitusta Itä-Suomen yliopiston 13 hankkeeseen, Karelia ammattikoulun kolmeen hankkeeseen ja Luonnonvarakeskuksen kolmeen hankkeeseen myönnettiin yhteensä 5,2 miljoonaa euroa, josta EAKR-rahoituksen osuus oli 13 hanketta ja 3,8 miljoonaa euroa. Tutkimushankkeissa edustettuja aloja olivat muun muassa biotalouden INKA-hankkeet, fotoniikka ja materiaalia kemia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa