Sunnuntai, 18.4.2021 
Valto, Valdemar
Talous

Kiteellä koulutetaan työntekijöitä mestari-kisälli-mallilla

  • Karjalainen
Kiteen tekstiilitehtaalla kisällin roolissa Riitta Pursiainen (oik.) ja ohjaajana Emma Rouvinen. Kiteen tekstiilitehtaalla kisällin roolissa Riitta Pursiainen (oik.) ja ohjaajana Emma Rouvinen.
Ketin Oppiva Keski-Karjala -hankkeessa on luotu uudenlainen malli, jotta työntekijä ja työpaikka tavoittaisivat toisensa. Kyse on koulutustehtaasta, jossa kasvaa yrityksen tarpeisiin sopivaa työvoimaa mestari–kisälli-mallilla.

Koulutukseen otetaan työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia. He ovat puolen vuoden opissa yrityksessä, joka on puolestaan kouluttanut ohjaajia eli mestareita opastamaan yritykseen valittuja kisällejä.

Koulutusjaksossa on enintään 40 päivää teoriaa ja 85 päivää työssäoppimista. Teoriaopetuksessa kouluttajana on Pohjois-Karjalan aikuisopisto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilaisuuteen on tarttunut viisi kiteeläistä yritystä, joissa koulutettavana on pian parikymmentä kisälliä.

Yksi koulutettavista on Kiteelle paluumuuton tehnyt Riitta Pursiainen. Hänen opinahjonsa on nyt Kiteen Tekstiilitehdas, joka toimii Marimekon entisissä tiloissa.

Tehtaan tuotantovastaava Ritva Silvennoinen kertoo, että ajoittain on kärsitty työvoimapulasta, sillä teollisuuteen koulutettuja ompelijoita on ollut huonosti saatavilla. Hän toivoo mestari–kisälli-mallista helpotusta työvoimapulaan.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi