Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Ulkomaat

Sandersin voittoputki jatkui Wyomingissa

  • STT
Demokraattien Bernie Sanders ja hänen vaimonsa Jane O'Meara Sanders tervehtivät kannattajiaan New Yorkissa. Sanders voitti puolueensa esivaalit Wyomingissa. LEHTIKUVA/AFP Demokraattien Bernie Sanders ja hänen vaimonsa Jane O'Meara Sanders tervehtivät kannattajiaan New Yorkissa. Sanders voitti puolueensa esivaalit Wyomingissa. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Bernie Sanders voitti lauantaina puolueensa esivaalin Wyomingissa.

Sanders vei 56 prosenttia äänistä, kun hänen kilpakumppaninsa Hillary Clintonin kannatus jäi 44 prosenttiin. Sandersin kampanja on ollut jo parin viikon ajan myötätuulessa, kun hän on vienyt kahdeksan viimeisimmistä yhdeksästä esivaalista. Clintonilla on silti edelleen selvä johto ehdokaskisassa.

Wyomingin esivaalilla ei ole suurta merkitystä, koska jaossa oli vain 14 puoluekokousedustajaa, vähemmän kuin missään muussa osavaltiossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sanders ja Clinton ovat jo kääntäneet katseensa reilun viikon päästä järjestettävään tärkeään New Yorkin esivaaliin, jossa on jaossa peräti 247 puoluekokousedustajaa.

Reutersin mukaan New Yorkin osavaltion entisellä senaattorilla Clintonilla on kyselyjen perusteella New Yorkissa yli kymmenen prosenttiyksikön etumatka Sandersiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa