Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Perussa sissihyökkäyksiä vaalien alla

  • STT-AFP
Vaalin ennakkosuosikki on Keiko Fujimori, nyt pitkää vankilatuomiota istuvan ex-presidentti Alberto Fujimorin tytär. LEHTIKUVA/AFP Vaalin ennakkosuosikki on Keiko Fujimori, nyt pitkää vankilatuomiota istuvan ex-presidentti Alberto Fujimorin tytär. LEHTIKUVA/AFP
Perussa useita ihmisiä on kuollut ja haavoittunut kahdessa hyökkäyksessä juuri vaalien alla. Teoista epäillään maolaisia sissejä. Toisessa hyökkäyksessä kuoli kolme sotilasta ja heidän kuljettajansa.

Perulaiset valmistautuvat tänään äänestämään presidentistä. Viranomaiset vakuuttivat, ettei hyökkäysten anneta pilata vaaleja.

Vaalin ennakkosuosikki on konservatiiveja edustava Keiko Fujimori, jonka ei kuitenkaan uskota saavan tarvittavaa enemmistöä, jotta tulisi valituksi suoraan tällä kierroksella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Fujimorin ehdokkuus herättää Perussa ristiriitaisia tunteita, sillä hänen isänsä Alberto oli maan presidentti vuosina 1990-2000 ja maa kävi tuolloin veristä taistelua maolaista Loistava polku -sissijärjestöä vastaan.

- Hänen (Keikon) isänsä on korruptoitunut ja tappaja, kommentoi pankkivirkailija Diego Ramirez pääkaupungista Limasta Keiko Fujimorin ehdokkuuta.

Ex-presidentti Alberto istuu vankilassa 25 vuoden tuomiota ihmisoikeusrikoksista. Oikeus katsoi hänen olevan vastuussa 25 ihmisen joukkomurhasta 1990-luvun alussa.

Osa äänestäjistä on kuitenkin sillä kannalla, että Alberto Fujimori teki hyvää työtä Loistavan polun murskaamisessa. Sissiliikkeestä on jäljellä enää rippeet, ja niitä rippeitä epäillään tuoreimmista iskuista.

Viranomaiset ovat varmuuden vuoksi määränneet noin 50 000 sotilasta turvaamaan äänestyspaikkoja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa