Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Ukrainan pääministeri Jatsenjuk eroaa

  • STT
Vielä helmikuussa Jatsenjuk selvisi parlamentin luottamusäänestyksestä. LEHTIKUVA/AFP Vielä helmikuussa Jatsenjuk selvisi parlamentin luottamusäänestyksestä. LEHTIKUVA/AFP
Ukrainassa pääministeri Arseni Jatsenjuk on ilmoittanut eroavansa tehtävästään. Hän kertoi eropäätöksestään tänään Ukrainan televisiokanavilla esitetyssä viestissä.

Ukraina on jo kuukausia ollut poliittisen kriisin kourissa. Kriisi on lamaannuttanut hallituksen ja jäädyttänyt elintärkeät länsimaiden avustukset.

- Tehtyäni kaiken taatakseni vakauden ja sujuvan vallanvaihdon olen päättänyt jättää pääministerin tehtävän, Jatsenjuk totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jatsenjuk selvisi helmikuussa parlamentin luottamusäänestyksestä. Ennen äänestystä maan presidentti Petro Poroshenko oli kehottanut pääministeriä eroamaan.

Jatsenjukin mukaan Poroshenkon puolue on jo nimennyt hänen seuraajakseen parlamentin puhemiehen Volodymyr Groysmanin.

Jatsenjuk vannoi edistävänsä esimerkiksi uutta vaalilainsäädäntöä ja perustuslain uudistusta. Tulevaa rooliaan Ukrainan politiikassa hän ei kuitenkaan kuvaillut.

Jatsenjukin puolueen suosio on romahtanut vain kahteen prosenttiin kivuliaiden talousuudistusten vuoksi sekä siksi, ettei Jatsenjukin ole koettu kykenevän vähentämään korruptiota.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa