Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Yli 200 loukkaantui kyynelkaasusta Kreikan ja Makedonian rajalla

  • STT-AFP
Makedonian viranomaiset ottivat kovat otteet käyttöön estääkseen ihmisiä tulemasta raja-aidan läpi. LEHTIKUVA/AFP Makedonian viranomaiset ottivat kovat otteet käyttöön estääkseen ihmisiä tulemasta raja-aidan läpi. LEHTIKUVA/AFP
Kreikan ja Makedonian rajalla ainakin 260 ihmistä on loukkaantunut poliisin käytettyä kyynelkaasua. Asiasta kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Poliisi ampui kyynelkaasua kohti joukkoa, joka yritti tunkeutua Kreikasta Makedoniaan maiden välisen aidan lävitse. Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustajan mukaan pariasataa ihmistä hoidettiin hengitysvaikeuksien vuoksi ja noin 30 oli loukkaantunut muoviluodeista. Lisäksi noin 30 ihmistä oli saanut muita vammoja.

Makedonian poliisi on aiemmin kiistänyt muoviluotien käytön. Maan poliisin edustajan mukaan poliisi käyttää kaikkia mahdollisia kemiallisia keinoja, mutta luoteja ei ole käytetty, koska se on kielletty Makedonian laissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Makedonialaisen poliisilähteen mukaan kolme poliisia loukkaantui, kun rajan avaamista vaativat mielenosoittajat heittivät kiviä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa