Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Ulkomaat

"Tämä on Trumpin Amerikka" - yhdysvaltalaislehti julkaisi satiirisivun

  • STT-AFP
Massakarkoitukset ovat alkaneet Trumpin johtamassa painajais-USA:ssa. LEHTIKUVA / AFP Massakarkoitukset ovat alkaneet Trumpin johtamassa painajais-USA:ssa. LEHTIKUVA / AFP
Yhdysvaltoja saattavat uhata massakarkotukset, mellakat ja kauppasota - jos yhdysvaltalaislehti Boston Globea on uskominen. Lehti julkaisi sunnuntaina satiirisen "etusivun", jonka tarkoituksena oli kuvitella Yhdysvallat Donald Trumpin vallan alla.

Lehden pääkirjoitusosiossa julkaistun sivun yhteydessä lehti vaati, että republikaanipuolue pysäyttää Trumpin. Feikkisivu oli päivätty huhtikuulle 2017.

Yksi sivun keksityistä artikkeleista kertoo karkotusten alkamisesta. Sen mukaan Trump ajaa maasta yli 11 miljoonaa paperitonta siirtolaista, mikä aiheuttaa mellakoita ja ulkonaliikkumiskieltoja ympäri maan. Toisessa sivun artikkeleista kerrotaan Yhdysvaltain sotilaista, jotka kieltäytyvät tappamasta äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksi artikkeli käsittelee Yhdysvaltain tuhoutuvia kauppasuhteita sekä Kiinan että Meksikon kanssa. Lisäksi Trumpin kerrotaan aiheuttaneen diplomaattisen kriisin nimeämällä koiransa Kiinan presidentin Xi Jinpingin vaimon Peng Liyuanin mukaan.

- En ymmärrä, miksi hän on niin loukkaantunut, minähän rakastan söpöjä koiranpentuja ja naisia. Enhän minä tviitannut kuvaa rottweilerista, jonka nimi on Merkel, artikkeli "siteeraa" Trumpia.

Sivun laitaan painetun teksti mukaan "tämä on Donald Trumpin Amerikka", eli sivulla kerrotut tapahtumat voivat olla tosia, jos Trumpin annetaan laittaa ideansa käytäntöön ja sanansa teoiksi. Lehti sanoo, että vaikka Trumpin voitto presidentinvaaleissa olisi kuinka epätodennäköistä, sitä on vastustettava aktiivisesti.

Lehden pääkirjoitus pitää Donald Trumpin visiota Yhdysvaltojen tulevaisuudesta sekä "epäamerikkalaisena" että "erittäin häiritsevänä".

Vaikka Trump johtaa republikaanien ehdokaskisaa, hänen on ennustettu kärsivän rökäletappion, jos vastassa on demokraattien Hillary Clinton.

Republikaanipuolue julkistaa presidenttiehdokkaansa kolmen kuukauden kuluttua.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi