Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Perun presidentinvaalit toiselle kierrokselle

  • STT-AFP
Perun presidentinvaalien ennakkosuosikki Keiko Fujimori ei onnistunut saamaan tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi suoraan ensimmäisellä vaalikierroksella. LEHTIKUVA/AFP Perun presidentinvaalien ennakkosuosikki Keiko Fujimori ei onnistunut saamaan tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi suoraan ensimmäisellä vaalikierroksella. LEHTIKUVA/AFP
Perun vaalien ensimmäisellä kierroksella maahan ei saatu valittua presidenttiä, sillä kumpikaan ehdokkaista ei onnistunut saamaan yli puolta äänistä, kertoivat viranomaiset maanantaina.

Konservatiivien Keiko Fujimori sai alustavien tulosten perusteella 40 prosenttia äänistä, kun taas keskustalaisen ex-pääministerin Pedro Pablo Kuczynskin oli tyytyminen runsaaseen 24 prosenttiin. Toinen kierros pidetään heinäkuussa.

Fujimorin ehdokkuus on herättänyt Perussa arvostelua, sillä hänen isänsä, ex-presidentti Alberto Fujimori istuu vankilassa 25 vuoden tuomiota ihmisoikeusrikoksista. Jos Fujimori voittaa, hänestä tulee Perun ensimmäinen naispresidentti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaaleja on arvosteltu, koska uuden, tiukan vaalilain takia puolet ehdokkaista joutui keskeyttämään kampanjansa tai siirrettiin syrjään.

.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa