Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

USA:n ulkoministeri Kerry historiallisella vierailulla Hiroshimassa

  • STT-AFP
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on tehnyt historiallisen vierailun Hiroshimaan. Japanissa hän myös tapasi paikallisen kollegansa Fumio Kishidan. LEHTIKUVA/AFP Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on tehnyt historiallisen vierailun Hiroshimaan. Japanissa hän myös tapasi paikallisen kollegansa Fumio Kishidan. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry teki maanantaina historiallisen vierailun Hiroshiman ydinpommin uhrien muistomerkille.

Yhdysvallat pudotti toisessa maailmansodassa Hiroshimaan ydinpommin, joka tappoi arviolta 140 000 ihmistä. Kerry on ensimmäinen Yhdysvaltain ulkoministeri ja tähän mennessä korkea-arvoisin amerikkalaispoliitikko, joka on vieraillut kaupungissa.

Kerry kävi uhrien muistomerkillä Hiroshimassa järjestetyn johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kerryn vierailu herätti kysymyksiä siitä, aikooko Yhdysvallat pyytää anteeksi Hiroshiman pommittamista. Näin ei kuitenkaan käynyt.

- Muistamme mennyttä ja kunnioitamme niitä, jotka kuolivat, mutta tässä vierailussa on kyse nykypäivästä ja tulevaisuudesta, ei menneisyydestä, Kerry muotoili.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa