Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Ulkomaat

Rattijuopot aiotaan lähettää töihin ruumishuoneille

  • Karjalainen
Thaimaan hallitus suunnittelee rankaisevansa toistuvasti humalassa ajavia kuljettajia erikoisella sokkihoidolla. Hallitus nimittäin aikoo lähettää sarjarattijuopot töihin sairaaloiden ruumishuoneille. Viime viikolla hyväksytyn suunnitelman tarkoituksena on vaikuttaa toistuvasti humalassa ajelevien ihmisten käytökseen. Asiasta kertoi muun muassa The Guardian.

Ruumishuoneella työskentelyn toivotaan avaavan rattijuoppojen silmät, jotta nämä eivät ajelisi holtittomasti, ja päätyisi samaan tilaan kuin ruumiit ruumishuoneella.

Thaimaan liikenneonnettomuustilastot ovat surullista luettavaa. Thaimaassa kuolee liikenneonnettomuuksissa toiseksi eniten ihmisiä koko maailmassa. Synkemmät luvut ovat vain Libyassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aihe on Thaimaassa ajankohtainen, sillä maassa vietetään huhtikuun puolivälissä Songkran-juhlaa, jonka aikana Thaimaan teillä kuolee arvioiden mukaan joka tunti 2,3 ihmistä ja 160 ihmistä loukkaantuu. Seitsemäksi vaaranpäiväksi kutsutun lomakauden aikana tuhannet thaimaalaiset lähtevät tien päälle moottoripyörillään, mutta ilman kypärää. Thaimaalaiset matkustavat suurista kaupungeista kotikyliinsä tapaamaan perhettään ja sukuaan. Alkoholi kuuluu usein juhlaan olennaisena osana.

Thaimaan hallitus pelkää, että tilanne on muuttumassa entistä huonommaksi. Aiemmin tänä vuonna hallitus suunnitteli, että rattijuopoilta voitaisiin takavarikoida kulkupelit loman ajaksi.

Kansanterveysviranomaiset uskovat, että ruumiiden peseminen ja kuljettaminen vaikuttaa eri tavalla rattijuoppoihin kuin työskentely puistoissa tai kirjastoissa.

- Heidän pitäisi nähdä oikeaa fyysistä ja henkistä vahinkoa, kansanterveyslaitoksen johtaja Anurak Amornpetchsathaporn sanoo AFP:n haastattelussa.

- Toivottavasti he tuntevat kivun, jotta ymmärtävät asian, jotta teillä olisi turvallisempaa.

Lähde:

The Guardian

http://www.theguardian.com/world/2016/apr/12/drink-drivers-in-thailand-to-be-sent-to-work-in-morgues

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa