Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Turkki lämmittää vauhdilla välejään Venäjään ja Israeliin

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan (kuvassa) sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelevat pitkästä aikaa puhelimessa. LEHTIKUVA/AFP Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan (kuvassa) sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelevat pitkästä aikaa puhelimessa. LEHTIKUVA/AFP
Turkki ilmoittaa jälleen uusista askelista väliensä parantamiseksi sekä Venäjän että Israelin kanssa.

Turkki ja Israel aloittavat suurlähettiläiden nimittämisen jo tällä viikolla, Turkin presidentin edustaja kertoo. Edustajan mukaan myös Turkin ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Venäjän Sotshissa heinäkuun 1. päivä.

Turkin välit Venäjään ja Israeliin ovat olleet jäiset, mutta eilen Turkki aloitti ison kampanjan suhteiden parantamiseksi. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan pahoitteli sitä, että Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen lähellä Syyrian rajaa viime vuonna. Sotilaskoneen alas ampuminen ravisteli maiden suhteita perusteellisesti. Pahoittelun seurauksena huomenna on kuitenkin luvassa Erdoganin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin ensimmäinen puhelinneuvottelu sotilaskonetapauksen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkki pyrkii parempiin väleihin myös Israelin kanssa. Israel vahvisti eilen, että sen ja Turkin suhteet normalisoidaan. Suhteet ovat olleet hyiset viimeiset kuusi vuotta. Vuonna 2010 yhdeksän turkkilaista kuoli, kun Israel hyökkäsi avustuslaivaan, joka oli matkalla Israelin miehittämään Gazaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi