Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Ulkomaat

Istanbulin lentokenttäiskussa kuollut 10 - ei tiedossa suomalaisuhreja

  • STT
Ilhas-uutistoimiston kuvassa Atatürkin lentoasemalta näkyy viranomaisia, pelastushenkilöstöä, ambulansseja ja iskun uhreja. LEHTIKUVA/AFP Ilhas-uutistoimiston kuvassa Atatürkin lentoasemalta näkyy viranomaisia, pelastushenkilöstöä, ambulansseja ja iskun uhreja. LEHTIKUVA/AFP
Suomen ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Turkin Istanbulin lentokentällä haavoittuneiden tai kuolleiden joukossa olisi suomalaisia. Matkustustiedotteen Turkkiin on tehnyt 382 suomalaista. Heistä 102 on Istanbulissa.

Matkustustiedotteen tehneille lähetetään ulkoministeriön mukaan toimintaohjeita tilanteen kuluessa.

Turkissa Istanbulin päälentokentällä tapahtuneissa räjähdyksissä on kuollut 10 ihmistä itsemurhaiskussa, kertoo maan oikeusministeri uutistoimisto AFP:n mukaan. Haavoittuneita on ainakin 40 ihmistä, kertoo Reuters paikallismediaa lainaten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkin oikeusministeri on kutsunut tapahtunutta itsemurhaiskuiksi.

Atatürkin kansainvälisen lentokentän kaikki lennot on toistaiseksi peruttu.

Reuters kertoo, että Turkin viranomaisten mukaan epäiltyjä on kaksi ja he ovat räjäyttäneet itsensä. Viranomaisten mukaan ennen tätä poliisi ampui epäiltyjä kohti lentokentän kansainvälisen terminaalin sisäänkäynnillä pysäyttääkseen heidät.

Oikeusministeri on puhunut yhden terroristin avanneen tulen. Myös silminnäkijät ovat raportoineet kuulleensa aseen ääniä.

- Terroristi avasi ensin tulen Kalashnikovilla kansainvälisen terminaalin sisäänkäynnillä ja räjäytti sitten itsensä, oikeusministeri sanoi AP:n mukaan.

Turkin viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että itsemurhaiskuista ei ole varmuutta.

Toistakymmentä ambulanssia saapui kansainväliseen terminaaliin CNN Turk -kanavan mukaan. Kanavan haastattelemat silminnäkijät kertoivat, että kaksi räjähdystä loi paniikkia ja ihmiset juoksivat eri suuntiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi