Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Ulkomaat

Istanbulin kuvernööri: Terrori-iskussa kuolleita jo yli 40

  • STT-AFP
Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Istanbuliin lennetään tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti tänään. LEHTIKUVA/AFP Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Istanbuliin lennetään tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti tänään. LEHTIKUVA/AFP
Turkin lentokenttäiskujen kuolonuhrien määrä on Istanbulin kuvernöörin mukaan noussut 41:een. Haavoittuneita on noin 150.

Turkin viranomaiset kertoivat aiemmin tänään, että monet haavoittuneista ovat saaneet vakavia vammoja ja tarvitsevat leikkaushoitoa.

Turkin suurimman kaupungin Istanbulin Atatürkin kansainväliselle lentokentälle tehtiin myöhään eilisiltana yhteensä kolme itsemurhaiskua. Tekijöinä on viranomaisen mukaan kolme itsemurhapommittajaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkin pääministeri Binali Yildirim sanoi, että kaikki kolme hyökkääjää avasivat tulen matkustajia kohti lentoasemalla ennen kuin he räjäyttivät itsensä. Pääministeri ei kertonut asemiesten henkilöllisyyttä tai kansallisuuksia. Hän sanoi, että todisteet viittaavat Isisiin, mutta ei kertonut asiasta tarkemmin.

Iskujen tekijäksi ei ole ilmoittautunut toistaiseksi mikään taho.

Valtiojohto hätäkokouksessa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, pääministeri Yildirim ja korkein puolustusvoimien johto ovat pitäneet hätäkokouksen iskujen takia. Myös Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa on informoitu tilanteesta, kertoo Telegraph.

Ergodan on vaatinut kansainvälisiä, yhteisiä ponnistuksia terrorismin nujertamiseksi iskujen jälkeen julkaisemassaan lausunnossa.

Lentokenttäiskun tekijäksi ei ole ilmoittautunut toistaiseksi mikään taho. Pääministeri Yildirimin mukaan ensimmäiset merkit viittaavat siihen, että äärijärjestö Isis olisi järjestänyt hyökkäyksen. Hän sanoi, että todisteet viittaavat Isisiin, mutta ei kertonut asiasta tarkemmin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on esittänyt Suomen hallituksen surunvalittelut iskujen johdosta Turkin pääministerille Yildirimille.

Kenttä avattu, Suomesta lennetään normaalisti

Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Istanbuliin lennetään tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti tänään. Istanbulin Atatürkin lentoasema on jälleen avattu liikenteelle, mutta lentojen peruutuksia ja myöhästymisiä on edelleen paljon.

Finavian mukaan aamun ensimmäinen Turkish Airlinesin lento klo 6.30 Helsingistä Istanbuliin lähti kohti määränpäätänsä hieman myöhässä.

Atatürkin lentoaseman mukaan myös päivän kaksi muuta lentoa Helsingistä Istanbuliin lennetään ajallaan. Sen sijaan Helsingin suuntaan ainakin aamun lento Istanbulista myöhästyy.

---

Korjattu uutisessa kahdentoista jälkeen kuolonuhrien silloista määrää. Sittemmin uhrien määrä on Istanbulin kuvernöörin mukaan noussut 41:een.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi