Tiistai, 28.1.2020 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Ulkomaat

Turkki: Kurinpalautuksessa joitakin kohdeltu ehkä epäreilusti

  • STT-AFP
Saksan Kölnissä järjestettiin eilen Turkin presidenttiä tukeva mielenosoitus. LEHTIKUVA/AFP Saksan Kölnissä järjestettiin eilen Turkin presidenttiä tukeva mielenosoitus. LEHTIKUVA/AFP
Turkin pääministeri Binali Yildirim myöntää, että epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeisessä kurinpalautuksessa joitakin on saatettu kohdella "epäreilusti".

- Varmasti täytyy olla niitä, joita on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti, hän sanoi uutistoimisto Anadolun mukaan.

Hän sanoi maansa tekevän eron syyllisten ja syyttömien välillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vallankaappausyrityksen jälkeen kymmeniätuhansia ihmisiä on pidätetty virantoimituksesta ja lähes 19 000 on pidätetty.

Turkki kutsui tänään Saksan asiainhoitajan puhutteluun. Tämä tapahtui päivä sen jälkeen, kun Kölnissä Saksassa järjestettiin Turkin presidenttiä tukeva mielenosoitus.

Saksalainen oikeusistuin kielsi presidentin puheen näyttämisen videon välityksellä, koska se pelkäsi puheen yllyttävän ihmisiä. Päätös herätti kiukkua Turkissa. Turkki on luonnehtinut sitä sanan- ja kokoontumisvapauden loukkaukseksi.

Saksan ulkoministeriön mukaan kutsussa ei ole mitään ihmeellistä, vaan vastaavanlaisia kutsuja liikkuu eri maiden välillä päivittäin.

- Sitä tapahtuu Turkissa, sitä tapahtuu myös Berliinissä. Siksi se ei ole epätavallista, ministeriön edustaja Martin Schäfer kertoi toimittajille.

Schäferin mukaan tapaamisen aihe liittyy todennäköisesti sunnuntain mielenosoitukseen.

Hotellihyökkäyksestä epäiltyjä sotilaita pidätetty

Turkki on pidättänyt 11 sotilasta, joita epäillään hyökkäyksestä presidentti Recep Tayyip Erdoganin hotelliin yönä, jona tapahtui vallankaappausyritys. Asiasta kertoi maan varapääministeri.

Erdogan lähti lomanviettopaikastaan Marmariksesta Istanbuliin juuri ennen kuin vallankaappausta yrittäneet sotilaat hyökkäsivät hotelliin.

Erdogan on aiemmin sanonut, että hän vältti kuoleman tai panttivangiksi joutumisen paettuaan nopeasti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa