Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Ulkomaat

Uninukke on uusin Islannista levinnyt villitys - Vanhemmat maksavat huimia summia öitä helpottavasta lelusta

  • Karjalainen
Ensin villiinnyttiin islantilaisesta Skyr-maitotuotteesta, sitten Islannin jalkapallomaajoukkueesta. Nyt on vuorossa islantilainen keksintö uninukke Lulla doll, jonka kerrotaan takaavan lapselle nopean nukahtamisen ja pitkät yöunet.

Maailmanlaajuisesti loppuunmyytyä nukkea metsästetään nyt verkon huutokaupoista hurjilla hinnoilla. Nukke on kerännyt valtavasti julkaisuja myös sosiaalisessa mediassa.

Seuraavan nukke-erän on määrä valmistua lokakuussa. Ennakkotilauksia vastaanottavan Indiegogon mukaan yhden nuken tilauksia on jo kertynyt yli 1 000. Kaksi nukkea kerrallaan on tilannut jo noin 130 asiakasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keksinnön takana on Reykjavikissa asuva kahden lapsen äiti Eyrún Eggertsdottir ja hänen start up -yrityksensä RóRó.

Eggertsdottirin tarkoituksenaan oli luoda tuote, joka jäljittelisi lapselle vanhemman läheisyyttä silloin, kun vanhemman on oltava poissa.

Psykologiaa opiskellut Eggertsdottir ymmärsi, että hoitajan läheisyys, äänet, hengitys ja syke vaikuttavat lapsiin. Niinpä hän loi Lulla-nuken, joka jäljittelee näitä ominaisuuksia.

Pehmeän nuken rintaa painamalla kuulee nauhoituksen hengityksen ja sydämenlyöntien äänistä. Yrityksen verkkosivuilla kerrotaan, että äänien "äiti" on islantilaisnainen Gudrun, joka on ammatiltaan joogaopettaja ja itsekin neljän lapsen äiti.

Nauhoituksen saa pysymään päällä kahdeksan tuntia kerrallaan.

Lulla-nuken toivotaan nukuttavan lapset nopeammin ja takaavan näille pidemmät unet. Lisäksi unikaverin kerrotaan rauhoittavan lapsen omaa hengitystä ja sydämenlyöntejä.

Lapsen myös uskotaan voivan paremmin ja stressittömämmin, koska hän itkee vähemmän ja kokee vähemmän negatiivisia tunteita kokiessaan läheisyyden tunnetta nukkuessaan.

Ensimmäiset Lulla-nuket saapuivat myyntiin syyskuussa 2015 ja ne myytiin muutamassa kuukaudessa loppuun. Toinen 30 000 nuken erä saapui myyntiin heinäkuun viimeisellä viikolla. Sekin on jo nyt loppuunmyyty.

- Viimeisin erä ei koskaan ehtinyt kauppojen hyllyille, Eggertsdottir kertoo Iceland Monitor -julkaisussa.

Helpompia nukutushetkiä toivovat vanhemmat ovat hullaantuneet ostamaan nukkea kovillakin hinnoilla. Nukkea jälleenmyydään verkkokauppa eBayssa hurjin hinnoin. Noin 63 euroa maksavasta nukesta on verkkohuutokaupassa maksettu Iceland Monitorin mukaan yli 350 euroa.

Lähteet:

RóRó

Iceland Monitor

Indiegogo

http://roro.is/

http://icelandmonitor.mbl.is/news/news/2016/07/31/the_popular_lulla_doll_returns_in_september/

https://www.indiegogo.com/projects/lulla-doll-sleep-companion-for-babies-toddlers-baby#/

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa