Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Ulkomaat

Italiassa laskettiin liput puolitankoon maanjäristyksen uhrien muistoksi

  • STT-AFP
Järistyksen pahimmin koettelemalla alueella vaurioitui useita rakennuksia. LEHTIKUVA/AFP Järistyksen pahimmin koettelemalla alueella vaurioitui useita rakennuksia. LEHTIKUVA/AFP
Italiassa on tänään vietetty kansallista surupäivää Keski-Italiaa koetelleen maanjäristyksen johdosta.

Maan presidentin Sergio Mattarellan on aikomus vierailla pienessä Amatricen vuoristokaupungissa, joka oli yksi pahiten järistyksessä kärsineistä kaupungeista. Lisäksi Keski-Italiassa Ascoli-Picenon kaupungissa siunataan haudan lepoon kymmeniä järistyksen uhreja.

Keskiviikkoiltaisen maanjäristyksen kuolonuhrien lukumäärä on noussut jo yli 280:een. Lisäksi lähes 400 on sairaalahoidossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Italiaa ovat koetelleet useat maanjäristykset viime vuosina. Seitsemän vuotta sitten L'Aquilan kaupungin lähellä sattuneessa maanjäristyksessä kuoli yli 300 ihmistä.

Maanjäristykset ovat herättäneet kritiikkiä viranomaisia kohtaan, sillä viranomaisten ei ole katsottu olevan tarpeeksi valmistautuneita järistyksiin. Osa perheistä päätti olla osallistumatta tämän päivän hautajaisiin.

- Miksi osallistua? Jotta voisin kuunnella poliitikkoja? He sanovat aina saman asian --- että he seisovat rinnallamme ja se ei saa tapahtua uudestaan. Aina sama juttu, sanoi eräs uhrien omaisisista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa