Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Helle hautoo Saksaa - Suomi on lämpimän ilmamassan reuna-alueella

Saksa ja pohjoinen Ranska hautuvat parhaillaan helteessä. Perjantaina mitattiin Frankfurt am Mainissa ja sen läheisyydessä sijaitsevassa Mannheimissa noin 35 asteen lämpötiloja; vain Saksan eteläosissa ja rannikoilla jäätiin alle 30 asteen.

Samoihin läkähdyttäviin 35 asteen lukemiin päästiin Pohjois-Ranskassa; Puolan sääkartoilla lukema 29 oli varsin yleinen.

Lauantaina ennustettiin 35 asteen lämpötilojen jatkuvan. Esimerkiksi BBC:n sääennusteen mukaan Frankfurt am Mainissa lämpötila ei yölläkään laske alle 22 asteen, ja sunnuntaille ennustettiin 33 asteen lämpötilahuippua. Weather Undergroundin Frankfurt am Mainin kymmenen päivän ennusteessa matalin lämpötila oli sunnuntaille 4. syyskuuta ennustettu 25 astetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi on lämpimän ilmamassan pohjoisreunalla.

- Saksassa ja sen naapurimaissa on samaa lämpöä, mikä meillä realisoituu myrskynä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman kommentoi lauantaina puolen päivän aikaan.

Saksan kautta aikain korkeimpiin lämpötiloihin on vielä klappia. Saksan kaikkien aikojen korkein lämpötila 40,3 astetta mitattiin viime vuonna - 5.7.2015 - Kitzingenissä.

Lähde: BBC

http://www.bbc.com/weather/2925533

http://www.accuweather.com/en/de/frankfurt/60311/weather-forecast/168720

http://www.worldweatheronline.com/frankfurt-am-main-weather/hessen/de.aspx

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi