Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Turkin kaakkoisosassa raketti-isku lentokentälle

Diyarbakirissa haudattiin elokuun puolivälissä uhreja, jotka menettivät henkensä terrori-iskussa. Pommin asettamisesta on syytetty kurdijärjestö PKK:ta. LEHTIKUVA/AFP Diyarbakirissa haudattiin elokuun puolivälissä uhreja, jotka menettivät henkensä terrori-iskussa. Pommin asettamisesta on syytetty kurdijärjestö PKK:ta. LEHTIKUVA/AFP

Turkin kaakkoisosassa sijaitsevalle Diyarbakirin lentokentälle on ammuttu neljä rakettia. Asiasta kertoo turkkilainen uutistoimisto Dogan.

Ensitietojen mukaan kukaan ei ole haavoittunut tai kuollut iskussa. Isku tapahtui tyhjälle alueelle lähellä poliisin tarkastuspistettä lauantaina paikallista aikaa.

Raporttien mukaan lentokentälle johtava tie on suljettu. Räjähdys kuului koko Diyarbakirin kaupungissa ja rikkoi ikkunoita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iskusta epäillään kurdikapinallisia. Uutistoimisto Doganin mukaan iskun teki kurdijärjestö PKK, joka on taistellut Turkin hallitusta vastaan yli kolmen vuosikymmenen ajan. Väkivaltaisuudet ovat repineet Turkin kaakkoisosaa vuodesta 2015, kun kaksi ja puoli vuotta kestänyt PKK:n tulitauko päättyi. Etenkin Turkin turvallisuusviranomaiset ovat olleet PKK:n iskujen kohteena. Iskuissa on kuollut satoja turkkilaisia poliiseja ja sotilaita.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa