Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Ulkomaat

Järjestö: Turkin iskut Syyriassa surmanneet ainakin 40 ihmistä

  • STT-AFP
Turkki aloitti tällä viikolla iskut Syyriassa äärijärjestö Isisiä ja alueen kurdijoukkoja vastaan. LEHTIKUVA/AFP Turkki aloitti tällä viikolla iskut Syyriassa äärijärjestö Isisiä ja alueen kurdijoukkoja vastaan. LEHTIKUVA/AFP
Turkin tekemät iskut Syyriassa ovat surmanneet ainakin 40 ihmistä tänään, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö.

Lisäksi yli 70 ihmistä on haavoittunut iskuissa. Järjestön mukaan lisäksi neljä kurditaistelijaa on kuollut Turkin pommituksissa kahdella eri alueella.

Britanniassa toimivan järjestön mukaan Turkin iskut kohdistuivat Jarabulusin alueen eteläosaan, jossa äärijärjestö Isis on ollut vallassa. Turkki kuitenkin valloitti alueen itselleen ensimmäisenä iskupäivänään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkki aloitti tällä viikolla iskut Syyriassa äärijärjestö Isisiä ja alueen kurdijoukkoja vastaan. Turkin mukaan se ei halua, että rajan tuntumaan syntyy kurdien hallitsema alue. Turkki on itse pommittanut maansa kurdialueita jo yli vuoden ajan, kun rauhanneuvottelut kurdien kanssa jäätyivät.

Turkki käy sotaa kurdijoukko YPG:ta vastaan, jota Yhdysvallat on taas tukenut taistellessaan äärijärjestö Isisiä vastaan. Siksi tuoreiden taisteluiden odotetaan lisäävän jännitteitä maiden välillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi