Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Ulkomaat

Tshernobylin uusi suojakuori paljastettiin Ukrainassa

  • STT-AFP
Yli yli kaksi miljardia euroa maksanut uusi suojakuori Tshernobylin ydinvoimalalle paljastettiin. LEHTIKUVA/AFP/European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) Press-Service Yli yli kaksi miljardia euroa maksanut uusi suojakuori Tshernobylin ydinvoimalalle paljastettiin. LEHTIKUVA/AFP/European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) Press-Service
Ukrainassa paljastettiin tiistaina Tshernobylin ydinvoimalan nelosreaktorin uusi suojakuori, joka on samalla maailman suurin siirrettävä metallirakennelma. Euroopan kehityspankin presidentin mukaan suojakuori tuo turvaa lukuisille tuleville sukupolville.

- Monilla oli epäilyksiä, ja he kieltäytyivät uskomasta, että tämä on mahdollista. Mutta ystäväni, minä onnittelen teitä. Me teimme sen, ylpeili Ukrainan presidentti Petro Poroshenko.

Kuori on korkeampi kuin New Yorkin Vapaudenpatsas ja kolme kertaa painavampi kuin Pariisin Eiffel-torni. Sen on määrä kestää sata vuotta. Projekti on maksanut yli kaksi miljardia euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tshernobylissä tapahtui maailman pahin ydinturma vuonna 1986. Voimalaa ympäröi edelleen 30 kilometrin suojavyöhyke, jossa ei muutamaa vanhusta lukuun ottamatta asu ketään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi