Torstai, 21.1.2021 
Oona, Netta, Aune
Ulkomaat

Ohiossa jalankulkijoiden päälle ajanut puukkomies oli opiskelija

  • STT-AFP
Ohiossa yliopistoalueen asukkaat pitivät kampushyökkäyksen jälkeen rukoushetkiä. Yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle on tarjottu kriisiapua. LEHTIKUVA/AFP Ohiossa yliopistoalueen asukkaat pitivät kampushyökkäyksen jälkeen rukoushetkiä. Yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle on tarjottu kriisiapua. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvalloissa Ohiossa jalankulkijoiden päälle ajanut ja ohikulkijoita puukottanut mies oli yliopisto-opiskelija, kertoo poliisi. Poliisin mukaan mies oli Ohio Staten yliopiston opiskelija. Hyökkäys tapahtui yliopiston kampuksella maanantaina aamulla paikallista aikaa. Poliisi ampui hyökkääjän.

Viranomaisten mukaan hyökkäyksen motiivista ei ole vielä tietoa. Miehen uskotaan toimineen yksin, mutta asiaa ei ole vielä varmistettu.

Poliisi arvioi hyökkääjän syntyneen vuonna 1998, mutta syntymäajastakaan ei ole vielä varmuutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensitietojen mukaan mies ehti haavoittaa yhdeksää ihmistä ennen kuin poliisi ampui hänet. Myöhemmin viranomaiset nostivat uhrien määrän yhteentoista.

Lisäksi ensitietojen mukaan yhden uhrin tila oli kriittinen muutama tunti hyökkäyksen jälkeen. Nyt viranomaiset kertovat, ettei kukaan haavoittunut hengenvaarallisesti hyökkäyksessä.

Hyökkäyksen jälkeen yliopisto perui päivän luennot ja tarjosi opiskelijoille ja henkilökunnalle kriisiapua.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi